Fjord Line tar kontroll over tax free-salget på egne skip

– Nå får vi helt andre muligheter til å styre og variere vareutvalget, sier Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom i en pressemelding fra rederiet.

Torsdag 1. september overtok Fjord Line kontrollen med tax free-salget på de to miljøskipene MS «Bergensfjord» og MS «Stavangerfjord». Søsterskipene trafikkerer begge ruten Bergen, Stavanger, Hirtshals, Langesund. Frem til nå har selskapet Heinemann Scandinavia stått for tax free-tilbudet om bord.

Tidligere i år, i slutten av april, overtok Fjord Line kontrollen over tax free-salget fra selskapet Inflight Service Europe på strekningene Sandefjord-Strømstad og sommerruten mellom Kristiansand og Hirtshals.

– Sammen med billettinntekter, salg av mat og drikke om bord og cargodrift, har vi definert tax free-salg som en av våre kjernevirksomheter. Det er den enkle årsaken til at vi nå har fått all tax free-virksomhet på egne hender, sier rederiets kommersielle direktør, Jan Petter Eilertsen.

Konsernsjef Ternblom følger opp:

– Shopping er en viktig del av våre gjesters reiseopplevelse, og det som er viktig for gjestene, er selvsagt også viktig for oss. Nå får vi helt andre muligheter til å styre vareutvalget, og variere det etter sesong og hvilken gjestemiks som reiser med oss.

For å håndtere den nye taxfree-driften i egen regi, er det etablert en egen detaljhandel-organisasjon i Sandefjord, organisert under rederiets kommersielle avdeling.

Ingen butikkansatte blir berørt av omleggingen, og internt har nyheten blitt mottatt med stor entusiasme, ifølge konsernsjefen.

Fjord Line utelukker ikke at den nye organiseringen vil føre til endringer i utformingen av tax free-butikkene om bord.

– Vi vil ikke avsløre alt, men kan røpe at gjestene kommer til å merke endringer om bord i tiden fremover, sier Jan Petter Eilertsen.

Foto: Fjord Lines MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord». Foto fra Fjord Line.