Norwegian lanserer fire nye direkteruter mellom Spania og USA – ny langdistansebase i Barcelona

Norwegian lanserer for første gang direkteruter mellom Spania og USA. Selskapet vil fra sommeren 2017 fly mellom Barcelona og New York, Los Angeles, San Francisco og Fort Lauderdale. Selskapet lanserer også en ny rute mellom København og San Fransisco, som åpner i mars neste år, heter det i en pressemelding.

Den internasjonale ekspansjon fortsetter for Norwegian. Selskapet lanserer i dag fire helt nye ruter mellom Barcelona og New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) og Fort Lauderdale/Miami (FLL). Rutene har oppstart i juni 2017. Norwegian har allerede en stor virksomhet i Spania, med syv baser, over 1000 medarbeidere og et stort rutenett i Europa, inkludert innenriksruter i Spania. Nå etableres også en base i Barcelona, for den nye langdistanseoperasjonen.

– Lanseringen av direkteruter mellom Barcelona og USA, er en ny milepæl for Norwegian. Spania er et viktig marked for oss, hvor vi har blitt tatt meget godt imot, helt siden oppstarten. Mange spanjoler velger å fly på Norwegians spanske innenriksruter, og rutene til andre deler av Europa. Stadig flere amerikanere flyr også med oss til Europa, og vi ser frem til å ønske enda flere reisende, på begge sider av Atlanteren, velkommen om bord i våre nye Dreamlinere neste sommer, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian lanserer også en ny rute mellom København og San Fransisco (OAK), med oppstart våren 2017. Med dagens lanseringer tilbyr Norwegian langdistanseruter mellom USA og Oslo, Stockholm, København, London, Paris og Barcelona.

– Nye ruter mellom kontinentene er godt nytt for turismen og den lokale økonomien, og vi er glade for å bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser, både i Europa og i USA. Dette er likevel bare begynnelsen. Med en bestilling på over 260 fly, kommer vi til å åpne mange nye ruter i fremtiden, sier Kjos.

Fra lokalt til globalt selskap

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013, mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet transkontinentale ruter økt, og den internasjonale strategien er i ferd med å realiseres. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og USA, og i august i år åpnet selskapet ruter mellom Paris og USA. Norwegian har nå 42 ruter mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA, samt mellom Skandinavia og Thailand. Norwegian tilbyr i dag flere ruter mellom Europa og USA, enn noe annet europeisk flyselskap.

I dag har Norwegian langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og har til sammen nærmere 500 medarbeidere i USA. Ingen andre ikke-amerikanske flyselskaper har flere medarbeidere i USA enn Norwegian. Norwegian flyr nå langdistanseruter til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr selskapet dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe, til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.

Foto: Boeing 737-800-maskin fra Norwegian. Fotograf: David Charles Peacock.