Ukens navn: Roar Hildonen

Roar Hildonen
Daglig leder
To Rom og Kjøkken

Under HSMAIs Fans of Good Servce-turneen i sommer, ble Roar Hildonen, som, ifølge reiselivsdirektør Stig Hillestad i Visit Trondheim, er en fantastisk ambassadør for regionen, kåret til Sommerens Servicehelt i Trondheim.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Dagen er delt i to, på dagtid, fram til kl. 16.00, er det veldig variert. Alt fra personaloppfølging til å jakte på de unike råvarene, og å møte gjester som ønsker å planlegge større selskaper hos oss. Etter kl. 16.00 åpner vi restauranten, og da er det fullt fokus på gjestene, oppfølging av dem, og følge opp at alle som jobber sammen med meg, har alt de trenger av info for å gjøre en ut merket jobb.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Fantastiske kolleger, gjester og leverandører.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Mange gjennom tiden, men i restaurantsammenheng har nok Massimo Mossetti, tidligere eier av restauranten Alfredo alla Scrofa i Roma, vært den viktigste.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Det er ikke mange som jobber på et tradisjonelt kontor hos oss, men vi som jobber sammen på To Rom og Kjøkken, bruker å feire litt ekstra når vi har oppnådd noe stort.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En helg på hytta i Åsenfjorden, med familie og gode venner, med sopptur eller andre aktiviteter på dagtid og felles matlaging, god drikke og masse god latter på kvelden.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Mye jeg ville lagt vekt på, men det første jeg ville ha forsøkt å fjerne, var formuesskatten, som har veldig negative følger for norsk næringsliv. Det ville garantert ha skapt en enorm positivitet i norsk næringsliv.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Serviceinnstilt, faglig sterk, rettferdig, strukturert, omtenksom, arbeidsjern.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Til et kloster på Kreta, og det er en jobbreise.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Vin og nyttevekster fra naturen.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting

A: MacGyver-kniv.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Økt status for servitøryrket, jeg skal gjøre mitt ytterste for at dyktige servitører skal få minst like høy status som dyktige kokker. Uten en dyktig servitør, er en dyktig kokk helt hjelpeløs. En dyktig servitør kan redde en kokk som har sendt ut retter som ikke holder høyt nok nivå.

Foto: Roar Hildonen (midten), daglig leder i To Rom og Kjøkken, sammen med Morten Torp (t.v.), salgs- og markedsdirektør i AVIS og Budget, som også er leder for HSMAI National Advisory Board Norway, og Stig Hillestad (t.h.), reiselivsdirektør i Visit Trondheim AS. Foto: HSMAI.