Pusset opp og ble best på miljø

Ved å velge energismarte løsninger i oppussingen av hotellet, sikret Radisson Blu Hotel i Tromsø en energisparing på hele 25 prosent i 2015. Hotellet vant dermed hotellkjedens miljøpris, og forrige uke mottok de 130 ansatte hver sin Think Planet-sykkel, som takk for innsatsen, skriver kjeden i en pressemelding.

– Vårt mål er å gi gjestene våre førsteklasses hotellopplevelser, og renoveringen av hotellet ga både førsteklasses miljøresultater og fornøyde gjester, sier Dag Høybakk, General Manager ved Radisson Blu Hotel i Tromsø.

Radisson Blu Hotel i Tromsø har gjennomgått en omfattende renoveringsprosess, og har blant annet pusset opp møte- og konferanselokalene, oppgradert resepsjonen, modernisert personalgarderobene og fått ny fasade.

– Mange av tiltakene som er gjort for å spare energi, er ikke synlige for gjesten. I tillegg til å spare miljøet, har for eksempel møtelokalene nå det nyeste innen tekniske løsninger og moderne design, som skal inspirere møtedeltagerne, forteller Høybakk.

Av energisparende tiltak, slås blant annet lyset automatisk av, når møterommene ikke brukes. 400 vinduer i hotellet er skiftet ut til trelags, lydtette vinduer, og cirka 60 prosent av de over 10.000 lyspærene er byttet ut med led-pærer.

– Det er de små detaljene som til sammen utgjør den store forskjellen, fortsetter hotelldirektøren.

Feiret 45 år og gullmedalje i miljø

Med sine smarte, energisparende tiltak og imponerende resultater, vant Radisson Blu Hotel i Tromsø hotellkjedens Think Planet-pris. Hvert år konkurrerer mer enn 460 Rezidor-hoteller verden over, om å ha de beste miljøbesparende tiltakene, og i år vant Tromsø-hotellet den gjeve prisen. Hotellet fyller også 45 år i år, og benyttet anledningen til å feire de ansatte.

– Flere av våre medarbeidere har jobbet hos oss i flere tiår, og gjør hver dag sitt ytterste for å gi gjestene våre minneverdige hotellopphold. De ansatte har bidratt til å finne energismarte løsninger, og har kommet med gode forslag. Sammen har vi klart å utgjøre en stor forskjell, og da var det ekstra hyggelig å feire hotellets fødselsdag med å kunne gi alle en Think Planet-sykkel, sier Høybakk.

Strålende mottagelse av nye Charly’s

Sammen med LINK Arkitektur, brukte Radisson Blu Hotel i Tromsø vintermånedene på å renovere og oppgradere restauranten Charly’s. Restauranten, som har fått nytt interiør, ny meny, og har tatt tilbake det originale navnet, er allerede blitt godt mottatt av gjestene.

– «Charly’s Bar and Grill» var kjent som kanskje den beste restauranten og dansestedet i Tromsø på 1970- og 80-tallet. Det nye Charly’s er en intim à la carte-restaurant, og til gjestenes store glede, tilbyr vi fortsatt klassikeren Husets plankestek. Det er fantastisk hyggelig å se at den nye restauranten er blitt så godt mottatt av gjestene, sier restaurantsjef Kent-Are Jakobsen hos Charly’s.

Rezidors største oppgradering i Norden

Renoveringen av Radisson Blu Hotel i Tromsø er en del av Rezidor Hotel Groups største renoveringsprosess i Norden noensinne. Med cirka 60 Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hoteller i Norden, er Rezidor Hotel Group den største internasjonale hotellkjeden i Norge og i Norden.

I løpet av få år investerer Rezidor Hotel Group cirka én milliard norske kroner (110 millioner euro) i oppussingen av flere av Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hotellene i Norden, og de fleste av prosjektene er i Norge. I tillegg kommer betydelige investeringer fra eierne av hotelleiendommene. Hotellkjedens målsetting er å gi gjestene de beste internasjonale hotellopplevelsene, med lokal vri, og bransjens beste service.

Foto: Det nye interiøret i Radisson Blu Hotel i Tromsø, bidrar til å gi hotellet en avslappet atmosfære. Foto fra Rezidor Hotel Group.