Ukens navn: Nina Brandanger

Nina Brandanger
Hotelldirektør
Hotel Continental

Nina Brandanger tiltrådte som ny hotelldirektør ved Hotel Continental i Oslo 1. september. Hun har erfaring fra nasjonalt og internasjonalt reiseliv, og har en «Swiss Higher Diploma» i Hotel and Tourism Management fra hotellskole i Sveits, og har vært HSMAI-medlem i syv år.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Nå som jeg er ny i stillingen her på Hotel Continental, består hverdagen av å sette meg inn i alle sider av driften. Jeg må ta meg tid til å bli kjent med medarbeiderne, sette meg inn i deres arbeidshverdag, og samtidig følge opp alle fortløpende oppgaver. Jeg kjenner allerede flere sider av bedriften, da jeg har jobbet her tidligere, men samtidig har mye naturlig nok endret seg på syv år.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste med denne stillingen er at den er så allsidig. Jeg arbeider med kommunikasjon med gjester og samarbeidspartnere, HR, salg- og markedsføring, merkevarebygging, teknologi og utvikling, revenue management, er involvert i bygg og tekniske anlegg, og så videre. Og så liker jeg veldig godt å kunne bidra til at både gjesteopplevelsen og arbeidsdagen til medarbeiderne blir bedre. Stoltheten over å representere et så flott produkt, løfter også hverdagen litt ekstra.

Q: Har du noen du har sett opp til? Ja, mange, og spesielt foreldrene mine, som på hver sin måte har medvirket mye til å forme den personen jeg er blitt. I tillegg ser jeg opp til mine søsken, som har suksess i egne bedrifter. Jeg har også lærere og ledere som har påvirket meg sterkt, men skal jeg nevne ett navn som jeg ser mest opp til, så er det vel Oprah Winfrey.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ja, helt sikkert, jeg har bare ikke rukket å sette meg inn i disse ennå! Men jeg har fått en veldig god mottagelse, og det er en av de viktigste tradisjonene en bedrift kan ha, å ivareta nye medarbeidere på en god måte.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Siden 2009, tror jeg.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Det jeg har satt mest pris på, er de årlige revenue-konferansene, som hittil har vært avholdt i London. Der samles revenue-nerder som meg fra hele Europa, og diskuterer nåtid og fremtid.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Gjerne bli en større bidragsyter til å fremme teknologisk utvikling i bransjen på flere områder, synes ofte det går litt tregt.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg er når jeg ikke har noen planer, utenom å være med datteren min på åtte år, Sarah. Vi liker å ha god tid til hverandre, og å gjøre akkurat det vi har lyst til den helgen, helt stressfritt. Hverdagen blir ofte hektisk, og da er det godt å ha slike «tids-oaser» å se frem til.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Hm, nå har jeg stor respekt for politikere som i det hele tatt orker å holde ut i byråkratiet, men jeg ville nok ha forsøkt å korte ned tidsbruken i alle prosesser. Måte på hvor lang tid ting skal ta … Det har jeg ikke tålmodighet til.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Tja, jeg har fått høre at jeg er blid, positiv og rettferdig, og det syntes jeg var veldig hyggelig å høre!

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Privat reiser vi til Mallorca i høstferien, jeg har vært der én gang før, og det ga mersmak. Gjennom hotellet skal jeg på en konferanse i regi av Leading Hotels of the World, som vi, som eneste hotell i Norge, er medlem av, og da går turen til Buenos Aires i november. Det blir stas.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Nei, ikke hvis ikke å stelle hjemme er en hobby?

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Swiss Army Knife. Jeg er jo optimist, så jeg tror jo at jeg skal overleve …

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Bare det å takke for oppmerksomheten, og å ønske velkommen til hotell- og restauranthuset Continental!

 

Foto: CF Wesenberg, Kolonihaven.no