Norwegian med 14 prosent passasjervekst og høyere fyllingsgrad i september

Norwegians trafikktall for september viser at nærmere 2,8 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 14 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

Fyllingsgraden var nesten 90 prosent, opp 1,2 prosentpoeng. På langdistanserutene var fyllingsgraden 96 prosent og passasjerveksten 50 prosent.

Totalt 2.778.806 passasjerer valgte å fly med selskapet i september, 343.566 flere enn samme periode i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 21 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) økte med 19 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at den positive passasjerutviklingen fortsetter, med god fyllingsgrad på alle markeder. Ikke minst er vi svært godt fornøyd med at stadig flere reisende velger Norwegian mellom USA og Europa, og Europa og Asia, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flyvningene i september. Punktligheten var på 79,6 prosent.

Selskapets flåtefornyelse fortsetter, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly i 2016. To fabrikknye Boeing 737-800 ble levert i september. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: En av Norwegians Boeing 787 Dreamliners i hangar. Fotograf: Jørgen Syversen.