Kokebok fra Fursetgruppen

Hva er hemmeligheten bak god mat? Spør man kokkene, vil svaret være «gode råvarer», skriver Fursetgruppen i en pressemelding, i forbindelse med utgivelsen av kokeboken Rå vare, som selskapet lanserte på tirsdag.

– Har du først gode råvarer for hånden, kan du gjerne tillate deg å gjøre små feil, og fortsatt få et fantastisk resultat, forteller forfatterteamet bak den nye boka Rå vare, Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter. I boka forteller noen av restaurantkjedens fremste kjøkkensjefer om sine favorittråvarer, og viser hvordan man best mulig setter dem sammen til et utsøkt måltid.

Bjørn Tore Furset, kokk og eier av Fursetgruppen, har, sammen med Fursetgruppens markeds- og kommunikasjonssjef Marianne Nygård-Hansen, stått for utvalget av kjøkkensjefer, og sydd bidragene sammen. Her har noen av Oslos beste kjøkkensjefer bidratt, og man får dessuten vite det man trenger om råvarer og valget av dem. Her er oppskrifter på retter man får servert av kokkene på Ekebergrestauranten, Argent Restaurant, Maaemo, Festningen Restaurant, Lofoten Fiskerestaurant, Sabaki, Grilleriet, Tjuvholmen Sjømagasin, Fursetgruppen Catering og nyåpnede Grand Café. Boken har også et eget kapittel hvor man få bli bedre kjent med hver av kokkene.

Lytt til Bokprat med Bjørn Tore Furset og Marianne Nygård-Hansen:

Rå vare er for matelskeren

Iden bak denne boken er å belyse viktigheten av gode råvarer, både for hobbykokken og for Fursetgruppen selv. I sin stadige jakt på de optimale ingrediensene, som grunnlag for den optimale restaurantopplevelsen, er gode råvarer selve grunnpilaren.

– Husk også at vi spiser mye med øynene. En god råvare skal se fin ut. Dessuten skal den lukte friskt, sier Bjørn Tore Furset. Han mener det har skjedd fantastisk mye bra de senere årene, når det gjelder råvarer og bærekraft.

Fingermerker etter hyppig bruk

De to bokansvarlige håper at boken blir liggende på kjøkkenbenken til de mange hjem, gjerne med fingermerker etter hyppig bruk, eller som et oppslagsverk hvor du kan nyte synet av de vakre bildene av råvarer og retter, tatt av den anerkjente matfotografen Stian Broch.

– Vi har laget boken for matelskeren som er litt over gjennomsnittet opptatt av å lage mat på eget kjøkken, og som ønsker å bli inspirert. Det finnes oppskrifter for den som ønsker å invitere på en storslagen middag, men også enkle retter, som alle kan få til, sier Marianne Nygård-Hansen.

Toppfoto: Bjørn Tore Furset og Marianne Nygård-Hansen med Fursetgruppens egen kokebok, «Rå vare. Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter». Foto fra Fursetgruppen.