Norwegian er Nordens mest populære lavprisflyselskap

Det nettbaserte reisebyrået Travellink har gjennomført en studie blant europeiske reisende, rundt bruk og erfaringer med lavprisflyselskaper, som viser at det ikke er tvil om at helnorske Norwegian har skaffet seg mange støttespillere, både i Norge, Norden og Europa*, skriver Travellink i en pressemelding.

– Norwegian inntar førsteplassen med stor margin, både i Norge, Sverige, Danmark og Finland, når det gjelder ferie- og fritidsreiser. Tross knallhard konkurranse, kaprer de også en meget sterk bronseplass i Europa. I Norge kommer Thomas Cook på andreplass, mens bare elleve prosent av oss fortrekker Ryanair. For Europa er det selskapet EasyJet som kommer på topp, fulgt av Ryanair på andreplass, og altså Norwegian på tredjeplass, forteller countrymanager for Travellink i Norge, Hege Bergsløkken.

– For Norwegian er det viktig å tilby god kvalitet til en lav pris. Vi setter stor pris på at våre direkteruter, med splitter nye, mer miljøvennlige fly, gratis WiFi og hyggelig service, blir godt mottatt av de reisende. Positive tilbakemeldinger fra kundene er svært viktig, og motiverer oss til å fortsette å jobbe for at enda flere skal velge Norwegian på neste reise, sier salgsdirektør Lars Sande i Norwegian.

Blant de norske respondentene i undersøkelsen, er det pris som har størst betydning for valg av flyselskap (88 pst), mens behagelige flytider ved ut/hjemreise er nest viktigst (64 pst). Flyplassens beliggenhet blir rangert som nummer tre på listen (43 pst).

– De norske deltagerne i undersøkelsen er overraskende lite opptatt av å få adgang til en lounge på flyplassene. Bare 5,1 prosent svarer at dette er viktig når de skal bestille en feriereise. Heller ikke WiFi eller taxfree-utvalg om bord i flyet teller mye for nordmenn. Bare tre prosent svarer at dette er viktig. Med andre ord: For det store flertallet handler det om å få reisen til best mulig pris, forklarer Bergsløkken.

Det er også interessant å merke seg at åtte av ti av de norske respondentene har benyttet seg av ulike flyselskaper på ut- og hjemreisen – for å få best mulig pris.

– Dette ser vi tydelig hos oss i Travellink når folk bestiller billetter. Behagelige flytider er viktig, og da hender det ofte at de reisende velger forskjellige flyselskaper på utreisen og hjemreisen, sier Hege Bergsløkken.

Men Ola og Kari er ikke udelt positive til lavprisselskapene. Mange mener at disse selskapene vet å ta seg betalt for ekstratjenester, slik som for eksempel for bagasje. Nesten fire av ti svarer at de syns lavprisselskapene kan være like dyre som fullservice-selskapene, særlig i høysesong. Og over tre av ti oppfatter at lavprisselskapene var billigere før.

Nordmenn rangerer lavprisflyselskapene slik, basert på egne erfaringer og kundeservice:

Norwegian: 61 pst
Thomas Cook: 19 pst
Ryanair: 11 pst
Wizz Air: 7 pst
Easy Jet 6 pst

Europeere under ett rangerer lavprisselskapene slik:

EasyJet: 22 pst
Ryanair: 18 pst
Norwegian: 12 pst
Vueling: 8 pst
Eurowings: 4 pst

*Undersøkelsen ble fortatt blant eDreams/ODIEGOs kunder i juni 2016. 16.743 respondenter fra Storbritannia, Spania, Frankrike, Italia, Tyskland, Portugal, Sverige, Norge, Finland og Danmark svarte på spørsmålene. Av disse var 3975 personer fra de nordiske landene Sverige, Norge, Finland og Danmark. Respondentene ble spurt om å velge sine topp tre lavprisflyselskaper i Europa basert på egne erfaringer og kundeservice.

Foto: En 787-9 Dreamliner, som er en større versjon av den første generasjonen Dreamlinere Norwegian kjøpte inn. Foto fra Norwegian.