Bente Bratland Holm blir Norges reiselivsdirektør

Bente Bratland Holm er ansatt i stillingen som Norges nye reiselivsdirektør, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

– Norsk reiseliv er i en fantastisk utvikling, og nå har vi en unik mulighet til å ta en betydelig internasjonal posisjon. Sammen skal vi gjøre reiselivet til en enda større og viktigere næring for Norge. Å være med på å bidra til dette, var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Bratland Holm.

Bente Bratland Holm kommer fra stillingen som administrerende direktør i Visit Oslo. Etter tre år i Visit Oslo, tar hun steget over til Innovasjon Norge, hvor hun utvider arbeidsfeltet til å gjelde hele landet. Etter en årrekke i reiselivsnæringen, kjenner hun bransjen bedre enn de fleste, og hun vet hva Norge har å tilby både nordmenn og utlendinger. Samtidig har hun god kjennskap til Innovasjon Norge og kompetansen som venter på henne der.

– Få kjenner reiselivet i Norge bedre enn Bente. Hennes energi, mot og endringsvilje er akkurat det vi trenger for å forsterke den positive trenden vi nå opplever for reiselivet i Norge, sier Cathrine Pia Lund, direktør for Merkevaren Norge i Innovasjon Norge.

I Visit Oslo har Bratland Holm blant annet ledet et omfattende omstillings- og strategiarbeid, og videreutviklet satsingen på digital reiselivsmarkedsføring, i samarbeid med flere næringer. Dette er verdifull erfaring, som hun nå tar med seg til Innovasjon Norge.

– Bente Bratland Holms mangeårige innsats og gode renomme fra reiselivet, har resultert i at mange har ønsket seg nettopp hennes kandidatur som ny reiselivsdirektør til Innovasjon Norge. Vi er svært stolte av at hun har valgt å ta på seg reiselivsleder-rollen på et nasjonalt plan, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

– Hun vil få med seg et sterkt faglig reiselivsteam i Innovasjon Norge, som ser frem til å ønske ny leder velkommen. Vi gleder oss til å se resultatene av hva hun og teamet kommer til å gjøre for, og sammen med, reiselivsnæringen fremover, fortsetter Krohn Traaseth.

Bente Bratland Holm går inn i stillingen som reiselivsdirektør senest 1. februar 2017

– Jeg ser frem til å komme i gang med arbeidet hos Innovasjon Norge, og ønsker å sette fart og retning, i samarbeid med norsk reiselivsnæring, fra dag én, avslutter Bratland Holm.

Foto: Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.