Setesdal med stor vekst i kommersielle overnattinger

I tidsrommet juni-august har Setesdal hatt en formidabel vekst i kommersielle gjestedøgn, på hele 31,7 prosent. Dette er den regionen, etter Risør, som har hatt størst vekst i Agder, skriver Visit Setesdal i en pressemelding.

Mye av veksten skyldes økt antall turister fra Norge (33,4 pst), Tyskland (51,2 pst) og Nederland (32,2 pst), men Setesdal har også opplevd en stor økning av turister fra Frankrike, Belgia og Sveits. Dette viser at flere internasjonale turister har fått øynene opp for Setesdal, og vurderer det som et attraktivt reisemål.

– Det er veldig morsomt for oss å se disse tallene. Det betyr at arbeidet og utviklingen som har skjedd, og skjer, i Setesdal, har fungert. Det motiverer oss til å fortsette arbeidet, sier Lasse Eidskrem, som er destinasjonssjef i Visit Setesdal.

Det er vekst i alle overnattingsformene, men hytte, bobil og telt/camping står for den største økningen. Dette er også noe som vises i den Nasjonale statistikken.

Veksten i overnatting har også skapt vekst for attraksjoner og aktiviteter i Setesdal. Flere bedrifter melder om gode tall og en stor økning i antall kunder.

Foto: Naturskjønne Setesdal. Fotograf: Anders Martinsen/Visit Setesdal.