Siste Rygge-avgang på lørdag, men von i hangande snøre

Det holdes gravøl lørdag kveld, for å markere den siste avgangen fra Moss lufthavn Rygge, en Ryanair-flyvning til Wroclaw i Polen, men det nystiftede selskapet Rygge Airport (RA) har fått på plass en viktig avtale med Forsvarsbygg, som styrker håpet om en gjenåpning i april.

Det er Dagens Næringsliv som skriver dette, i en artikkel der avisen også gjør oppmerksom på at Samferdselsdepartementet nylig ga selskapet tilsagn om konsesjon.

Nå er imidlertid RA og Forsvarsbygg også kommet til enighet om tilgang til flyplassanlegg, rullebane og annen infrastruktur i Forsvarets eie.

– Nå har vi fått et virkelig gjennombrudd. Neste skritt er å få tilgang til terminalbygg og parkeringshus, som eies av dagens flyplassoperatør, sier daglig leder Knut R. Johannessen i Rygge Airport (RA), ifølge DN. Han sier en rask avklaring er nødvendig, for å kunne komme i gang med drift til sommeren, med målsetting om gjenåpning 1. april.

– Kan bli vanskelig

Til Nettavisen sier imidlertid dagens Rygge-direktør, Pål F. Tandberg, at det kan bli vanskelig for RA å nå det målet.

– Vi skal selvsagt tilrettelegge for videre drift, men jeg tror dette blir vanskelig for RA. Vi har allerede sjekket ut de fleste mulighetene for å løse floken, uten hell, så jeg tror det skal bli vanskelig for dem å komme opp av startgropen. Men jeg ønsker dem lykke til, sier han til avisen.

Foto: Moss lufthavn Rygge. Fotograf: Johan Røed/Wikimedia Commons.