Trysil får to Radisson Blu Resort-hoteller

Et av Norges flotteste resorthoteller skifter navn fra Park Inn Trysil, til Radisson Blu Mountain Resort & Residences. Fra sesongstart kan Trysil skilte med to fantastiske Radisson Blu Resort-hoteller, skriver SkiStar i en pressemelding.

– For et lite sted som vårt, er det unikt, mener general manager Pontus Åkesson, som gleder seg til å videreutvikle og fokusere på Radissons vinnende service-, frokost- og konferansekonsept i Trysils to resorthoteller.

Begge resorthotellene ligger med ski inn og ski ut i Norges største alpinanlegg. Det ene på sørsiden av fjellet, det andre på nordsiden. Radisson Blu Mountain Resort & Residences åpnet i 2011. 18. desember feirer resorthotellet femårs-jubileum. Teksten fortsetter under videoklippet.

– Vi ønsker oss enda flere internasjonale gjester, og da er Radisson Blu Resorts et sterkere og riktigere varemerke for et hotell av denne typen. Det passer hotellet bedre, rett og slett, ikke minst nå som SkiStar Business er lansert i Norge. En satsing som vi i alle høyeste grad vil være en del av, sier Pontus Åkesson.

I tillegg til endring av varemerke, har hotellene en hel del nyheter å vise frem, før skisesongen sparkes i gang i Trysil. Radisson Blu Resort Trysil åpner en helt ny restaurant 9. desember. Brasserie T er navnet, og vil, ifølge Åkesson, bli en franskinspirert restaurant, med nordiske innslag. 130 sitteplasser, ski inn og ski ut, bar og lounge-preget afterski, som passer aktive gjester.

– Brasserie T håper vi skal bli en hyggelig møteplass for lokale og Trysils gjester. Jeg kan også nevne at vi har bygd om hele kjøkkenet, og investert i nytt utstyr, sier Åkesson.

På toppen av Radisson Blu Resort Trysil, bygges det en fantastisk dronningsuite, på hele 200 kvadratmeter, med tre bad, badstue, ti sengeplasser og fjellets beste utsikt.

– Det er den gamle baren I:C Blu vi bygger om. Nå har vi både en kongesuite og en dronningsuite. Og den bookes veldig bra. Dronningsuiten åpner til jul. Alt i alt gjør vi den største driftsrelaterte investeringen siden hotellet åpnet i desember 2008, forteller Åkesson.

Den mest synlige nyheten, i tillegg til navneendringen, på Radisson Blu Mountain Resort & Residences, er ombyggingen av lunsj- og afterskibaren, Stabben.

– Vi glasser inn hele uterestauranten, bygger ny scene og får 80 nye sitteplasser. Det vi gjør, er en såkalt zoom-room-løsning, det vil si at vi kan skyve vekk tak og vegger, når været tillater det. Det ser veldig bra ut, og blir et stort løft for Stabben, sier Åkesson.

Begge hotellene er i positiv utvikling, og har nå passert 200.000 gjestedøgn. Det er fortsatt vintersesongen som er mest travel, men sommer- og høsttrafikken er stigende, ifølge Åkesson.

Fakta Radisson Blu Mountain Resort & Residences

Ligger på nordsiden av Trysilfjellet
369 rom og leiligheter
917 sengeplasser
33.000 kvadratmeter stort
Åpnet desember 2011
Fakta Radisson Blu Resort Trysil

Ligger på Trysil Turistsenter
210 rom og 43 leiligheter
1.000 sengeplasser
30.000 kvadratmeter stort
Åpnet desember 2008

Foto: Pontus Åkesson, general manager for Trysils to Radisson Blu Resort-hotell. Fotograf: Ola Matsson/SkiStar.