Utvikler ledere med internasjonalt talentprogram

For syvende gang gjennomfører Scandic lederutviklingsprogrammet Talent@Scandic. 19 ledertalenter fra hele Scandic-systemet skal gjennom det neste året utvikles til kjedens neste ledere, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Programmet skal utvikle morgendagens ledere i Scandic. De 19 som er valgt ut, representerer noen av de største talentene vi har. Dem må vi utvikle og ta vare på. Kun på den måten kan vi som selskap utvikle oss og vokse, sier HR-direktør i Scandic Norge, Elin Ekrol.

Til årets program er deltagere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland plukket ut. Gjennom det neste året skal de gjennom flere ulike deler av Talent@Scandic. De ulike modulene har fokus på nøkkeldrivere, som kommersiell suksess, operativ drift og service i toppklasse.

Jevgeni Mlinnikov, hotelldirektør på Scandic Kirkenes, gleder seg stort over å delta.

– Jeg ser mest frem til å få godt med faglig påfyll, som jeg kan ta med videre i mitt daglige arbeid som leder. I vår bransje kjemper vi daglig, ikke bare om flest fornøyde gjester og markedsandeler, men også om de beste eksisterende og fremtidige ledere. Jeg mener at programmet er en av mange fordeler som gjør Scandic til en meget attraktiv arbeidsgiver, forteller han.

Det internasjonale tilsnittet, hvor folk fra hele konsernet møtes, på tvers av landegrenser, tror Ekrol er en av suksessfaktorene til programmet.

– Vi er et internasjonalt konsern. Da må vi også dra nytte av det, når vi utvikler medarbeiderne og selskapet vårt. Vi har mye å lære ved å jobbe på tvers av landegrensene. Ikke minst når det gjelder ledelse og forretningsutvikling, sier hun.

I tillegg til Mlinnikov, er ytterligere fire norske medarbeidere valgt ut til å delta i programmet:

Rositsa Ilieva, Chief engineer, Scandic Byparken
Christine Tuen, Area Revenue Manager Midt, Support Office
Ferdinando Vicinanza, Hotelldirektør, Scandic Grensen og Scandic Karl Johan
Jonas Harsem, Key Account Manager, Support office

Talent@Scandic er en del av Scandic Business School, som har tilbudt kompetanseutvikling til flere tusen medarbeidere siden starten i 1995. Talent@Scandic ble opprettet i 1999, med formål å identifisere og utvikle høyt presterende medarbeidere til å bli fremtidige hotelldirektører eller til andre lederstillinger i konsernet.

Foto: Deltagere i Talent@Scandic-programmet 2016. Foto fra Scandic.