Norwegian med 16 prosent passasjervekst i oktober

Norwegians trafikktall for oktober viser at nærmere 2,8 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Det er en økning på 16 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var 88,4 prosent, opp 0,6 prosentpoeng. På langdistanserutene var fyllingsgraden 95 prosent og passasjerveksten 56 prosent, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

Totalt 2.766.743 passasjerer valgte å fly med Norwegian i oktober, 380.837 flere enn samme periode i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 24 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) økte med 23 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere velger å fly med Norwegian, og at den positive passasjerutviklingen fortsetter på alle markeder. Langdistanserutene er fortsatt stort sett fulle, noe som beviser at reisende på begge sider av Atlanteren setter pris på god kvalitet til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Selskapet gjennomførte 99,6 prosent av de planlagte flyvningene i oktober. Punktligheten var på 79,5 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter. Så langt i år har selskapet mottatt 20 fabrikknye fly, hvorav 16 Boeing 737-800 og fire Boeing 787-9. I oktober ble én fabrikkny Boeing 737-800 og én 787-9 en del av Norwegian-flåten. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er selskapets flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: Et fornøyd besetningsmedlem i en Norwegian-kabin. Foto fra Norwegian.