Ukens navn: Christian Fredrik Sandberg

Christian Fredrik Sandberg
General Manager
Saga Hotels

Saga Hotels består i dag av tre små hoteller, to bak slottet og et i kvadraturen. Det startet med Saga Hotel Oslo, en designperle, som i løpet av de siste årene har tatt sin rettmessige plass blant de beste hotellene i Oslo. Siden oppstarten i 2011, har de åpnet Saga Apartments Oslo i 2015, og Saga Hotel Oslo Central i 2016. I tillegg åpnet de i september 2016 en av Oslos råeste toppetasjer, på 200 m², som kan leies ut til bedrifter og VIP-arrangementer. Restaurant Fangst åpnet i oktober 2016, og er ansvarlig for lunsj og middag til gjestene.

Det er ingen kjede som står bak Saga Hotels, men alle hoteller drives og eies av Ragde Eiendom, og Christian Fredrik Sandberg er ansatt som hotelldirektør for de tre hotellene. Hotellene kjennetegnes ved trendy design, unik atmosfære, god service og høy standard.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Jeg ønsker at de rundt meg skal ha mest mulig fokus på gjestene. Derfor består min hverdag mye av tilrettelegging, planlegging og kvalitetssikring. I tillegg er det min jobb å se fremover, hvordan utnytte den kommende hverdagen best mulig. Både med tanke på salg, prissetting og budsjett, men også mot eierne, som er veldig ivrig på å åpne flere objekter. Det siste året har mye tid gått med på å totalrenovere et leilighetshotell samt vårt budsjettalternativ i kvadraturen.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det å samarbeide med et godt sammensatt team, for så å se at vi når de målene vi setter oss, er utrolig givende. Det er en utfordrende hverdag å slåss med kjedene om markedsandeler, men vi ser fordelene ved å være små, og snur oss rundt raskt, for å bli med på trendene. Vi er ikke redd for å prøve. Det gjør dagen min spennende, givende og ikke minst veldig allsidig.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Mine foreldre har bygd opp en reiselivsbedrift fra bunnen av. Jeg tør påstå at de er Norges beste vertskap, hjemme på Hoel Gård. Gjennom oppveksten lærte jeg mye om service og kundebehandling. Det er uansett viktig å ikke gå i fotsporene hjemme for lenge, ny input får jeg hver dag, og eier av Ragde Eiendom, Edgar Haugen, er også en person jeg har stor respekt for. Han har betydd veldig mye for Saga og min egen utvikling. Ved å stadig tørre å satse på meg og oss, være en forståelsesfull sparringspartner, men også kravstor, gir han meg og mine kolleger den riktige motivasjonen.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi liker å ta oss en fest, og det er veldig hyggelig når bortimot alle møter opp på det aller meste. Vi liker å vise frem dem som har gjort en god jobb, og vi liker konkurranser. Vi setter hotellene opp mot hverandre, og konkurranseinstinktet viser seg blant flere og flere.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg tror jeg har vært medlem i snart fire år.

Q: Hva synes du er det beste ved HSMAI?

A: Jeg savner ofte flere kolleger å sparre med. Derfor er er det viktig å knytte kontakter utenfor dørene, for å diskutere ulike problemstillinger. Der er HSMAI flinke. I tillegg til dette, gir dere mye positiv omtale til pådriverne i bransjen, fra de unge talenter til de gamle gode sliterne.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg syns HSMAI i for stor grad er knyttet til kjedene. Enkeltstående hoteller bør vies mer plass. Vi driver i mange tilfeller nisjeprodukter, og dere bør se på tiltak som kan være med på å påvirke utviklingen vår.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg for meg inneholder stor grad av aktivitet på dagtid, og avsluttes med en bedre middag, enten hjemme eller at vi finner frem til en bortgjemt restaurant som overrasker. Jeg elsker god mat og godt selskap.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Om man skal velge seg ut ett tema som kan påvirke min hverdag i positiv retning, så måtte det være å bruke mer ressurser på å forenkle byråkratiet, og gjøre reglene innenfor reiselivet mer brukervennlige. Jeg hadde også vurdert en annen samarbeidspartner til neste stortingsvalg.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Alltid positiv, energisk, målrettet og en smule påståelig …

Q: Hvor går neste reise privat/arbeid?

A: København.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg er treningsnarkoman. Triathlon på sommeren og langrenn på vinteren.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Som gammel militær, burde jeg vel sagt noe helt annet, men jeg hadde vel tatt med meg en fiskestang.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg vil sende en takk til mine flotte kolleger på Saga Hotels. Dere er min hverdag, og dere gjør en flott jobb!