Stordalen med halsbrekkende stunt under åpningsfest i Helsingfors

78 meter over bakken, i frisk vind og ti minusgrader, danset Petter A. Stordalen på fasaden til det nyåpnede hotellet Clarion Hotel Helsinki, skriver Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

– Det siste jeg gjorde før stuntet, var å prate med mine barn. Jeg har trent i tre dager, og selvsagt var sikkerheten på topp. Likevel er det godt med en peptalk fra de nærmeste, når høydeskrekken skal utfordres, sier Petter A Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, som er driftsselskapet bak Clarion-kjeden. Teksten fortsetter under videoklippet av stuntet:

https://vimeo.com/191122947

Stordalen utførte stuntet sammen med den amerikanske dansegruppen BANDALOOP, som er kjent for sine utfordrende dansenummer, blant annet i land som Japan, USA, Kina og Mexico. Stuntet var utviklet spesielt for Stordalen, og anledningen var åpningen av de to hotellene Clarion Hotel Helsinki og Clarion Hotel Helsinki Airport. Begge hotellene markerer starten på Nordic Choice Hotels’ finske satsning, og står for til sammen 683 nye rom, og konferansekapasitet for cirka 1500 personer.

– Endelig kan vi med rette kalle oss et nordisk selskap. Med to nye førsteklasses Clarion-hoteller på plass i Helsingfors, åpner vi opp for et helt nytt og spennende marked, med uante muligheter. Det er et nytt eventyr som starter i dag, og det feirer vi med å danse på fasaden, sier Stordalen.

Levende møteplasser

Clarion Hotel Helsinki består av et eldre bygg og to nybygde tårn. I 16. etasje finner du cocktailbaren, med utsikt over hele byen. I tillegg får hotellet sauna og basseng bygget én meter utover kanten, og med utsikt 78 meter rett ned. I tillegg åpner Clarion Hotel Helsinki Airport i umiddelbar nærhet av flyplassen. Begge hotellene skal bli levende møteplasser, med blant annet Marcus Samuelssons restaurantkonsept, Kitchen & Table, kunst, design og utsøkt interiør.

– Stadig flere får øynene opp for den finske hovedstaden, og Nordic Choice Hotels har lenge hatt en ambisjon om å etablere seg her. I sommer åpnet vi hotellperlen F6 i Helsingfors sentrum, og i dag feirer vi to nye store konferansehoteller. Det er ingen spøk å etablere en ny merkevare på et nytt marked, og det attpåtil på samme dag. Men mottagelsen har vært over all forventning, og vi ser virkelig frem til fortsettelsen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Foto: Petter A. Stordalen, i gult, på fasaden av Clarion Hotel Helsinki. Foto fra Nordic Choice Hotels.