Nytt stockholmshotell til First

First Hotels har signert sitt åttende hotell i Stockholm. Denne gangen er det bydelen Brommaplan som står for tur, og dette er det eneste hotellet i området etter at Scandic Bromma stenger den 23. desember, heter det i en pressemelding fra First Hotels.

Målet til First Hotel Brommaplan er å doble omsetningen i løpet av to år.

Hotellet er det åttende Stockholmshotellet til First Hotels, og strategisk viktig plassert, nær knutepunkt som Solna, Kista og Sundbyberg. Samtidig ligger hotellet kun et drøyt kvarters T-banetur fra sentrum.

– Vi er i full gang med å pusse opp 41 av 68 rom, og vil renovere resterende arealer fortløpende. Når vi i tillegg blir en del av First Hotels, er jeg sikker på at vi kan øke omsetningen vesentlig, sier Tomas Ablahad, hotelldirektør ved First Hotel Brommaplan.

Hotellet er det eneste hotelltilbudet på Brommaplan og blir en del av First Hotels fra 1. januar 2017.

Solid Stockholmsportefølje

First Hotels har etter denne signeringen 40 hoteller i Sverige, og har et uttalt mål om fortsatt vekst.

– Beliggenheten til hotellet er strategisk viktig, og med First Hotel Brommaplan kompletterer vi vår portefølje i Stockholm ytterligere. Det er med stor glede jeg kan ønske Tomas Ablahad og hans team velkommen til First Hotels, sier Daniel Atteroth, direktør for forretningsutvikling i First Hotels.

Hotellet ligger i et området hvor mange store bedrifter har hovedkontor, noe som også gjenspeiles i gjestesammensetningen.

– Hoveddelen av gjestene er forretningsreisende, et segment vi ytterligere vil forsterke oss på gjennom dette samarbeidet. I tillegg forventer vi at First Hotels’ omfattende distribusjons- og salgsapparat vil hjelpe oss å fylle hotellet, også i periodene med lav forretningsreiseaktivitet, sier Ablahad.

Lang historie

First Hotel Brommaplan ble oppført i 1957, og het tidligere Flyghotellet, på grunn av sitt nærhet til flyplassen på Bromma. Etter eierskiftet 1. januar 2016, gjennomgår hotellet en storstilt renoveringsprosess.

– Dette er et moderne hotell med romslige, lyse rom og stilren, skandinavisk design. Det ligger bare noen kilometer fra Bromma Flygplass og Friends Arena, og er et sentrum for sport i Stockholmsregionen, sier Atteroth.

I umiddelbar nærhet til hotellet er blant annet haller for idrett, tennis og svømming, og det er kort vei til en av Sveriges vakreste golfbaner, Drottningholm Golfklubb.

– På hotellets flotte takterrasse, går det også an å avslutte en trenings- eller golfdag med god drikke, og å nyte solnedgangen, avslutter Atteroth.

Fakta om First Hotel Brommaplan

Oppført: 1957

Renovert: 2016/2017

Antall rom: 68

Beliggenhet: Nær Bromma Flygplats og Friends Arena. Ligger i nordvestre del av Stockholm, hvor en rekke store, internasjonale selskaper har hovedkontor. Har en rekke aktivitetstilbud i umiddelbar nærhet. Flybusser fra både Bromma Flygplass og Arlanda stopper i kort avstand fra hotellet.

Ukjent perle: Takterrasse med utsikt over Sveriges hovedstad.

Foto: Et av de nyoppussede rommene på First Hotel Brommaplan. Foto fra First Hotels.