Grand feiring av hotellgjestenes beste rådgivere

Norsk Hotell Portier Forening, eller Les Clefs d’Or Norway, har fylt 60 år, og feiret nylig seg selv i den nyrestaurerte Rococo-salen på Grand i Oslo, skriver hotellet i en pressemelding.

Foreningen har røtter i franske Les Clefs d’Or, som betyr De gylne nøkler. Navnet har gitt form til medlemmenes kjennemerke; to gylne nøkler i kryss. Møter du en hotellansatt med dette symbolet på dressjakken, står du overfor en concierge fra organisasjonen, og da kan du få hjelp med det meste. Mottoet er nemlig at gjester skal bistås med alt, så lenge det er «juridisk, moralsk og menneskelig mulig».

Les Clefs d’Or har cirka 4000 medlemmer på verdensbasis, og alle må tilfredsstille strenge krav og bestå eksamen for å få innvilget medlemskap. Mange av medlemmene av Norsk Hotell Portier Forening jobber selv på Grand Hotel, også president Erik Skarsheim. Den staselige conciergen, med den karakteristiske barten, kan fortelle at jobben krever at man kontinuerlig utvikler seg med tiden og gjestenes behov.

– Det man måtte hjelpe til med for ti år siden, er ikke det samme man må bistå med i dag. Men det er akkurat det som gjør jobben så spennende, mener Skarsheim, som hver eneste dag øser av sin kunnskap, sjarm og kreativitet, for å gi turister som kommer til Oslo en best mulig opplevelse.

Sekstiårsdagen ble, som det høver seg, feiret sammen med representanter fra organisasjonens søsteravdelinger i resten av Skandinavia, samt representanter fra handelsnæringen i Oslo.

– 60 år med kunnskap og kvalitet er unnagjort, nå venter 60 år til, minst. Men aller først skal vi ha en skikkelig fest, avslutter en stolt Erik Skarsheim.

Foto: Erik Skarsheim, president i Norsk Hotell Portier Forening. Fotograf: Nancy Bundt.