Finansåret 2015/16: Sterkt resultat fra Ving

Til tross for et svært utfordrende år med uro og terror, har Ving Norge økt driftsresultatet med hele 40 prosent, til 173 millioner kroner. Ving Norge er en del av Thomas Cook Northern Europe, som denne uken nok en gang la frem sitt beste resultat noensinne, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Vi er naturligvis veldig stolte av å oppnå slike resultater, i et år preget av både politisk og økonomisk uro. I tillegg var vi nødt til å finne nye reisemål til 60 prosent av Tyrkia-kundene våre, sier Christian Fr. Grønli, administrerende direktør i Ving.

Han trekker frem selskapets lojale kunder, satsingen på egne konsepthoteller, pakker med rutefly, og de ferdigpakkede cruise-løsningene, som noe av forklaringen på det gode resultatet. I tillegg er kundene veldig fornøyd med ferien sin.

– Hele 95 prosent av kundene våre sier at de vil anbefale oss til venner og kjente. Det er vi veldig fornøyd med, fortsetter Ving-sjefen.

Selskapet omsatte for 2979 milliarder kroner (1.10.15-30.9.16), noe som er en økning på én prosent fra året før. Resultatmarginen økte fra 4,2 prosent til hele 5,8 prosent.

Beste resultat noensinne

Samtidig gjør Thomas Cook Northern Europe, som blant annet omfatter Ving i Norge og Sverige, sitt beste resultat noensinne. Gruppens driftsresultat ble SEK 1,4 milliarder for regnskapsåret 2015/16, mot SEK 1,2 milliarder i 14/15.

Resultatmarginen økte fra 9,2 prosent, til rekordsterke 10,7 prosent. Dette er tidenes beste resultat for Thomas Cook.

– Vi har etablert oss som den klare markedslederen i Norden, både i antall reisende og inntjening, sier Magnus Wikner, konsernsjef for Thomas Cook Northern Europe.

Totalt hadde Ving Norge 378.000 passasjerer i finansåret 2015/16. Det er en nedgang på 5,5 prosent, sammenlignet med året før.

Foto: Casa Cook er Vings nyeste hotellkonsept. Hotellet på Rhodos har fått svært gode tilbakemeldinger fra kundene, og neste sommer åpner et nytt Casa Cook på greske Kos. Foto fra Ving.