Fjord Line utvider lugarkapasiteten med over 20 prosent på verdens mest miljøvennlige skip

Nytt samarbeid med Fosen Yard AS skal sørge for et sekstitalls nye lugarer på MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord», forteller Fjord Line i en pressemelding.

Økt etterspørsel har medført sprengt kapasitet i høysesong og helger. Med dette som bakteppe, har fergerederiet bestemt seg for å bygge ut lugarkapasiteten på de to miljøvennlige cruisefergene, som trafikkerer ruten mellom Bergen-Stavanger-Hirtshals-Langesund.

Kapasitetsutvidelsen er på over 20 prosent, noe som medfører at antall lugarer på hvert skip utvides med et sekstitalls lugarer. Lugarene plasseres forut på skipenes 10. dekk, mange av dem i oppgraderte kategorier, og med vinduer med panoramautsikt. Samtidig utvides skipenes bufferestauranter med cirka 125 plasser.

Det første skipet blir oppgradert i november/desember 2017, mens det andre bygges om i januar/februar 2018.

– Vi gleder oss til å kunne tilby våre gjester nye miljøer om bord, med flere lugaralternativer. Investeringen bygger opp under vår sterke tro på vestlandsmarkedet, og en oppgang i antall reisende, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line. Teksten fortsetter under bildet.

Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom. Fotograf: Styrk Fjærtoft Trondsen.
Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom. Fotograf: Styrk Fjærtoft Trondsen.

Skipene ble bygget av Bergen Group Fosen. MS «Stavangerfjord» har vært i drift siden medio 2013 mens «Bergensfjord» har vært i drift siden mars 2014. Det er Fosen Yard som har fått jobben med å ta fatt på den omfattende utvidelsen.

I tredje kvartal kunne Fjord Line vise til en omsetningsvekst på 29 prosent, og en firedobling av overskuddet, mot samme periode i fjor. Fjord Line seiler mot et rekordår, takket være flere passasjerer, høyere omsetning per passasjer og en kostnadseffektiv drift.

– Vi er godt fornøyd med tredje kvartal og resultatene så langt i år. Alle de tre rutene gjør det bedre, og stadig flere setter pris på å reise med den yngste og mest moderne flåten innen cruiseferge-segmentet i Europa, sier Ternblom.

Fakta om fartøyene:

MS «Stavangerfjord»: Satt i trafikk i juli 2013, bygd av Bergen Group Fosen AS, kapasitet: 1500 passasjerer, 306 lugarer, 600 biler.

MS «Bergensfjord»: Satt i trafikk mars 2014, bygd av Bergen Group Fosen AS, kapasitet: 1500 passasjerer, 306 lugarer, 600 biler.

Toppfoto: Fjord Lines MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord». Foto fra Fjord Line.