Ny nordensjef for Travellink

Erik Wikander er ansatt som nordensjef for Travellink, den nordiske delen av Europas største online reisebyrå, eDreams ODIGEO. Han etterfølger Peter Carlsson, som har vært administrerende direktør siden 2000, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Erik tilfører Travellink verdifull kunnskap, og erfaring fra å lede digital forretningsutvikling i ulike selskaper og bransjer. Det blir viktig i arbeidet med å styrke Travellinks posisjon i det nordiske markedet, sier Andreas Adrian, Chief Trading Officer i eDreams ODIGEO.

Wikander har bakgrunn som management-konsulent innen digitalisering hos et av verdens største konsulentselskaper, PwC. Han har arbeidet både i Stockholm og i London. Hans siste rolle var som operativt ansvarlig for oppbyggingen av PwCs rådgivning rundt digitalisering i Sverige.

Travellink er det største varemerket innen onlinesalg av flyreiser i et voksende nordisk marked, et marked som også endrer seg raskt.

– Mitt fokus den nærmeste tiden blir fremfor alt å sikre overgangen til vår nye felles plattform. Dette vil gi oss et helt nytt produkttilbud, og hjelpe oss med å styrke vårt tilbud til kundene, sier Erik Wikander.

I sin tidligere rolle arbeidet han fremfor alt med tradisjonelle virksomheter som stod overfor store digitale endringer.

– Å få jobbe med reiser, den mest digitale bransjen av alle, blir utrolig spennende. Jeg tar med meg innsikt og inspirasjon fra andre bransjer, men er samtidig ydmyk overfor reiselivsbransjens kompleksitet, sier han.

Foto: Erik Wikander, nordensjef i Travellink. Foto fra Travellink.