Ukens navn: Mikael Forselius

Mikael Forselius
Påtroppende administrerende direktør
Britannia Hotel

Mikael Forselius er 42 år, gift med Sara, og har en datter på åtte år, som heter Alma. Han er født og oppvokst i Bunsta, 25 km sør for Sundsvall i Sverige, og  utdannet kokk. Flyttet til Trøndelag i 1995, hvilket vil si at han har bodd akkurat halve livet i Trøndelag. Etter ni år som administrerende direktør ved Røros Hotell-gruppen, flytter han til Trondheim 1. februar, for å bli administrerende direktør for Britannia Hotel (se lenken under). I 2006 kåret HSMAI ham til Årets Unge Hoteliér.

Årets Unge Hoteliér 2006 blir hotelldirektør for Britannia Hotel

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Min arbeidshverdag består i å lede Røros Hotell, Vertshuset Røros, Kaffestuggu og Erzscheidergården Hotel, samt Eiendomsselskapet Røros Hotelleiendom. Det går mye i ledermøter, byggeprosjektmøter, lede prosjekter, motivere personalet, holde mat- og drikkeforedrag, og historiefortellinger knyttet til Røros for våre gjester.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Utrolig motiverende at få jobbe med så mange ambisiøse og fagligt sterke ansatte, møte nye, spennende gjester fra hele verden hver dag. Mulighenten til å være kreativ hver dag.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Flere personer. Som liten var det en venn av familien, som var hotelldirektør i Canada, og som la grunnlaget for mitt valg av yrkesvei. Bjarte Gjerde, som var min direktør på Rica Nidelven, var et annet forbilde, samt min styreleder i Røros Hotell, Tore Hallan.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi pleier å feire med kake og sjampanje når vi oppnår mål. Ellers har vi ikke så mye tid til å sitte på kontor hos oss, vi er heller ute blant gjestene.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Usikker, men lenge!

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Jeg føler at HSMAI gjør en bra jobb på det meste

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Ikke noe spesielt.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Gjerne starte med en tur innom jobb, for å se at alt flyter som det skal, og at alle gjester er fornøyde. Aktiviteter med familien, som for eksempel en båttur eller, om vinteren, en skitur, og gjerne noen fritimer med fluefiske eller jakt for egen del.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Satse på infrastruktur, for eksempel bygge ut og ruste opp jernbanen i hele landet.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Engasjert, kreativ.

Q: Hvor går neste reise, privat/arbeid?

A: Akkurat nå er jeg på en konferanse i Vadsø og holder foredrag om mat og reiseliv.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jakt og fluefiske.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting

A: Min LOOP fluefiskestang.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: At jeg fra 1. februar flytter til Trondheim for å bli administrerende direktør for Britannia hotel, som åpner i september 2018, og gleder meg til å få være med på å lede oppstarten av et nyoppusset Britannia.