Årets Unge Hoteliér 2006 blir hotelldirektør for Britannia Hotel

Mikael Forselius (42) er ansatt som ny hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim. Hoteller går nå gjennom en totalrenovering, før dørene til det ærverdige hotellet igjen åpnes høsten 2018, heter det i en pressemelding fra Reitangruppen.

– Mikaels erfaring med sterke konsepter, i kombinasjon med smart hotelldrift, mener vi passer bra for Britannia Hotel. Han er en spennende leder, med de riktige verdier, som kreves når Britannia Hotel skal tas tilbake til fordums storhet, sier Odd Reitan.

– Jeg er stolt og ydmyk for denne fantastiske muligheten til å få være med på laget som skal oppgradere og reåpne Britannia Hotel. Å få lede dette hoteller er for meg en drøm som går i oppfyllelse, og dette er en once in a lifetime opportunity. Det er med stor respekt, både til eier Odd Reitan og til Britannias historie, jeg tar fatt i denne store oppgaven, sier Mikael Forselius.

Han er opprinnelig fra Sundsvall, men har bodd og arbeidet i Trøndelag de siste 20 årene. Han er fagutdannet kokk, og hadde sin læretid ved fasjonable Grand Hotel i Stockholm. Han har senere tatt lederutdannelse ved Universitetet i Stavanger, og General Manager-programmet ved Cornell University i New York.

De siste ni årene har han vært administrerende direktør for Røros Hotell Eiendom AS og Røros Hotell AS, som består av driftsstedene Røros Hotell, Vertshuset Røros, Erzscheidergården og Kaffestuggu.

Forselius har vært med på å ta Røros Hotell fra et kjededrevet hotell, til en frittstående, sterk merkevare, med solide driftsresultater innenfor reiseliv. Han har vært styremedlem i De Historiske Hotel og Spisesteder i åtte år, hvorav de siste tre årene som styreleder. Han har omfattende lederpraksis fra hotell- og restaurantbransjen, blant annet som kjøkkensjef ved Røros Hotell, og i Proviantgruppen, deretter som kjøkkensjef og Food & Beverage Manager ved Rica Nidelven Hotel i over tre år, med Bjarte Gjerde som Hotelldirektør. Forselius får nå på nytt Gjerde som sin nærmeste overordnede.

– Med sin lidenskap for ekte, lokal mat, og sin sterke formidlingsevne, var Mikael Forselius en svært viktig suksessfaktor de første årene ved suksessbedriften Rica Nidelven Hotell, sier Gjerde.

Britannias nye hotelldirektør er kjent som en populær foredragsholder innen matkultur, og har gitt ut fire kokebøker, i tillegg til at han har deltatt i en rekke TV-programmer med tilknytning til mat, både nasjonalt og internasjonalt.

Han har mottatt flere priser og utmerkelser, blant annet Årets Unge Hoteliér 2006. i Norge, Ingrid Espelids Matkulturpris i 2016, og er i tillegg utnevnt til Trøndersk Matambassadør.

Mikael Forselius tiltrer som administrerende direktør 1. februar 2017.

Foto: Mikael Forselius, direktør ved Britannia Hotel i Trondheim. Foto fra Reitangruppen.