Norwegian har mottatt sin første Airbus 320neo

Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets (AAA) har mottatt sin første Airbus 320neo. Dette er det første av 70 A320neo-fly Norwegian har i bestilling. Det er også det første av i alt tolv fly som skal leases til flyselskapet HK Express i Hong Kong, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– Vi har nådd en viktig milepæl. Dette er den første av mange Airbus-fly selskapet har i bestilling, og i løpet av de neste årene vil vi motta mange flere. Vi ser frem til å samarbeide med HK Express og levere moderne og drivstoffeffektive A320neo-fly til deres operasjon, sier Tore Jenssen, direktør for AAA.

Norwegian vil selv fly en større Airbus

Norwegian planlegger også selv å operere Airbus-maskiner. Tidligere i år inngikk selskapet en avtale om leveranse av 30 fly av typen A321 Long Range, som er en større flytype enn A320neo, og som har langt større rekkevidde. De 30 flyene er en del av storordren på 100 fly, som opprinnelig ble inngått i 2012, og hvor 30 av dem i sommer ble omgjort til A321 Long Range. Etter planen skal AAA få levert åtte av disse i 2019, og de øvrige 22 vil bli levert i løpet av de to påfølgende årene.

A321 Long Range er verdens mest langtrekkende «single aisle» flytype, med plass til om lag 220 passasjerer. Samtidig er flyet svært drivstoffeffektivt, med høy komfort for passasjerene. Det passer godt inn i Norwegians ekspansjonsplaner, da det vil ha en rekkevidde som åpner opp for ruter eksempelvis mellom østkysten av USA og en rekke flyplasser i Skandinavia og Europa forøvrig. Det vil også kunne operere mellom Skandinavia og deler av Asia, samt fly mellom Europa og nye markeder som Sør-Amerika.

Foto: En Airbus A320neo. Foto fra Airbus.com.