Norwegians EU-selskap får amerikansk flytillatelse

Det amerikanske transportdepartmentet godjente forrige fredag Norwegian Air Internationals søknad om tillatelse til å fly til og fra USA. Norwegians EU-selskap har ventet tre år på å få en såkalt «Foreign Air Carrier Permit», skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Vi er veldig godt fornøyd med at amerikanske myndigheter omsider har gitt vårt EU-selskap tillatelse til å fly til og fra USA. Dette betyr at Norwegian kan fortsette den globale ekspansjonen med full styrke, og åpne nye ruter til spennende destinasjoner over hele verden. Godkjennelsen innebærer også at vi kan skape mange nye arbeidsplasser, både i Europa og USA, og bidra til lokal verdiskaping gjennom økt turisme, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

I løpet av de tre årene Norwegian har ventet på tillatelsen har selskapet fått bred støtte fra europeiske myndigheter, flyplasser, flyselskaper, politikere, media, forbrukergrupper og andre.

Foto: En av Norwegians Boeing 787 Dreamliners i hangar. Fotograf: Jørgen Syversen.