Norwegian med passasjervekst på 16 prosent i november

Norwegians trafikktall for november viser at nærmere 2,3 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 16 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. På langdistanserutene var passasjerveksten 70 prosent. Fyllingsgraden var totalt 84 prosent, opp ett prosentpoeng fra i fjor, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Totalt 2.265.145 passasjerer valgte å fly med Norwegian i november, 313.062 flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent og kapasitetsveksten (ASK) økte med 29 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at trofaste kunder vender tilbake, og at nye velger Norwegian. Veksten i transatlantiske ruter vil nå kunne fortsette, etter at amerikanske myndigheter omsider har gitt vårt EU-selskap tillatelse til å fly til og fra USA. Dette betyr at Norwegian kan fortsette den globale ekspansjonen med full styrke, og åpne nye ruter til destinasjoner over hele verden. Godkjennelsen innebærer også at vi kan skape mange nye arbeidsplasser, både i Europa og USA, og bidra til lokal verdiskaping gjennom økt turisme, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flyvningene i november. Punktligheten var på 73,5 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter. Så langt i år har selskapet mottatt 20 fabrikknye fly, hvorav 16 Boeing 737-800 og fire Boeing 787-9. I november ble én fabrikkny Boeing 737-800 en del av Norwegian-flåten. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: Kabinbesetning under en Norwegian-flight. Fotograf: Bo Mathisen.