Ligger an til nytt rekordår for reiselivet

I 2017 skal vi reise mer enn tidligere, viser ferske tall fra Virke Reises befolkningsundersøkelse. Feriebudsjettet derimot, forblir nærmest uendret, skriver arbeidsgiverorganisasjonen i en pressemelding.

– Reiselysten blant folk flest er økende, og det ligger an til å bli et godt år, både for utenlandsreiser og reiser i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

– Bestillingene så langt i år er bedre enn tidligere. Dette viser at reiselysten er høyst tilstede blant folk flest, og at vi planlegger ferieturene tidligere enn før, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland.

I gjennomsnitt har den norske husstanden et planlagt feriebudsjett på kr. 41.850 for 2017, som holder seg på et stabilt nivå.

– Vi har sett noen svingninger i feriebudsjettet de siste årene, som følge av noe mer usikre tider i norsk økonomi. Dette ser nå ut til å ha stabilisert seg, forklarer McSeveny-Åril.

Venter nok et rekordår for Norges-turisme

– Norge som ferienasjon har hatt en kraftig vekst de siste tre årene, og dette ser ikke ut til å stoppe med det første. Innkommende reiseoperatører forventer en omsetningsvekst på nesten ti prosent for 2017, noe som er svært positivt etter fjorårets kanonår, sier Endresen Normann.

– Det må gis stor honnør til de norske destinasjonene, som har jobbet knallhardt for å sette seg på kartet – og klart det – de siste årene.

Ikke bare på latsiden i ferien

Aktiviteter er en viktig del av nordmenns ferie, enten det er turer i naturen eller musikk- og teateropplevelser. Nest etter å være sammen med familien, er aktiviteter som fottur, ski, sykling, dykking m.m. det viktigste formålet med feriene. Særlig gjelder dette vinterferien, påskeferien og høstferien.

– Våre tall understreker viktigheten av opplevelser, i kombinasjon med natur og kultur, som et sterkt økende segment i norsk reiseliv, forklarer Line Endresen Normann.

Foto: Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge. Foto fra Virke.