Torleif Ernstsen ny finansdirektør i Hurtigruten

Torleif Ernstsen (39) blir ny finansdirektør i Hurtigruten. Han er siviløkonom med spesialisering i finans, og statsautorisert revisor, og jobber i dag som direktør i corporate finance-avdelingen ved Carnegies Oslo-kontor, skriver Hurtigruten i en pressemelding.

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten er svært fornøyd med at Ernstsen nå blir en del av selskapets toppledelse.

– Torleif har jobbet med Hurtigruten i ulike roller siden 2007, blant annet som rådgiver for TDR Capital, under kjøpet av selskapet. Det er en stor fordel for oss å få en ny finansdirektør, som er så godt kjent med selskapet og vår finansielle struktur. Jeg gleder meg til å få Torleif om bord, sier Skjeldam.

Ernstsen begynner i Hurtigruten 1. februar.

– Etter å ha jobbet med Hurtigruten gjennom flere år, er jeg blitt veldig imponert over selskapets sterke finansielle og operasjonelle utvikling. Jeg ser frem til å mønstre på laget som skal fortsette å styrke Hurtigrutens posisjon langs norskekysten, som verdensledende på ekspedisjonsseilinger i arktiske og antarktiske strøk, og til nye spennende destinasjoner, sier Ernstsen.

Han tar over stillingen som finansdirektør etter Asta Lassesen (35), som har hatt jobben siden 2011. Før helgen ble det kjent at hun går over i en ny stilling som kommersiell direktør i Hurtigruten.

Inntil Ernstsen er på plass i sin nye stilling, vil Lassesen fungere både som finansdirektør og kommersiell direktør i Hurtigruten.

Foto: Torleif Ernstsen, påtroppende finansdirektør i Hurtigruten. Foto fra Carnegie.