Unicef og og Norwegian utvider samarbeidet

I ti år har Unicef Norge og Norwegian hatt et tett samarbeid, for å hjelpe vanskeligstilte barn verden over. Nå utvides avtalen til også å omfatte Unicef i Sverige, Danmark og USA. Det innebærer flere kampanjer, og gir enda flere medarbeidere i Norwegian mulighet til å være med og hjelpe, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– I tråd med Norwegians internasjonale vekst, er det naturlig at vårt samarbeid med Unicef også utvides til flere land. Samtidig er dette en fin måte å markere ti år med godt samarbeid mellom Norwegian og Unicef Norge, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Selskapets signaturpartnerskap med Unicef innebærer en rekke felles aktiviteter, som har til formål å hjelpe vanskeligstilte barn, i form av innsamlingskampanjer og andre aktiviteter. Norwegian og Unicef har i flere år sendt et fullastet fly med skolemateriell og nødhjelp til deler av verden som er påvirket av krig og konflikt, blant annet verdens nest største flyktningleir, Za’atari i Jordan, og Den sentralafrikanske republikk. Norwegian har også en funksjon på nettsidene, som gir passasjerer mulighet til å donere penger til Unicef når de bestiller flybillett. Siden juni 2015 har Norwegians passasjerer gitt over ni millioner kroner til Unicefs arbeid for barn via denne løsningen. De ansatte i Norwegian støtter også Unicef, i form av at den årlige julegaven går til organisasjonen.

– I løpet av de ti årene vi har samarbeidet, har vi hatt mange spennende kampanjer, som har skapt en bedre fremtid for barn over hele verden. Vi er veldig glade for å utvide samarbeidet, slik vi kan nå ut til enda flere barn, sier generalsekretær Camilla Viken i Unicef Norge.

Foto: Representanter for Unicef Norge og Norwegian, før avgang til Jordan. Foto fra Norwegian.