Én av fire planlegger vinterferie

Én av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år. Av disse reiser 41 prosent til utlandet, mens 38 prosent velger å tilbringe ferien på hytta i Norge, skriver Virke Reiseliv i en pressemelding.

– Samvær med familie og venner er formålet med ferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Reise Utland i Virke.

Totalt er det 25 prosent av oss som skal ta vinterferie. Ferie i utlandet er aller mest populært blant vestlendingene og nordlendingene. 59 prosent av nordlendingene sier de vil dra på vinterferie til utlandet i år. I resten av landet ligger tallene på mellom 30 og 40 prosent.

– Vi ser at det er dem av oss med den lengste og kaldeste vinteren her hjemme, som aller helst søker til utlandet i vinterferien, sier McSeveny-Åril, og peker på Kanariøyene som det mest populære feriemålet i utlandet.

– Vinterfjellet lokker likevel fortsatt mange i denne ferien, og stadig flere nordmenn disponerer egen hytte. 38 prosent av dem som tar vinterferie, bor i privat hytte i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interesser, scorer også høyt på formål med denne ferien.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

Foto: Hemsedal i strålende vintersol. Fotograf: Nils-Erik Bjørholt, Visitnorway.com.