Radisson Blu Plaza Hotel løftes til nye høyder

Landemerket Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo er i gang med totalrenoveringen av sine 676 hotellrom, og de første rommene er allerede ferdige. Norges største og høyeste hotell løftes dermed til nye høyder, og målsettingen er å gi gjestene førsteklasses internasjonale hotellopplevelser, skriver Rezidor Hotel Group i en pressemelding.

– Radisson Blu Plaza Hotel er et ikonisk landemerke i Norge, som de fleste nordmenn har et forhold til. Vi er veldig stolte over hotellet, og ønsker å gi gjestene våre de aller beste opplevelsene når de besøker oss, derfor investerer vi stort i denne oppgraderingen, sier hotellets administrerende direktør, Tarje Hellebust.

Alle de 676 hotellrommene, i 37 etasjer, pusses opp av Link Arkitektur. Samtlige rom får Radisson Blus nye, internasjonale designkonsept, BluPrint. Anerkjente designklassikere kombineres med særegne, skreddersydde møbler, stoffer og tekstiler, for å gi gjestene den optimale kombinasjonen av funksjonalitet og stilfull design. Allerede nå kan de første gjestene bo i de nyoppussede rommene i de øverste hotelletasjene.

BluPrint tilbyr funksjonalitet og fleksible løsninger, kombinert med smakfull design. Designen hos Radisson Blu Plaza Hotel er lokaltilpasset, slik at hotellopplevelsen blir akkurat slik gjestene våre ønsker og forventer seg. Blant annet har vi Jensen-senger i alle rom, og behagelige Ekornes London-style Stressless-stoler, hvor gjestene kan sitte og nyte den spektakulære utsikten over den fine byen vår, forteller Hellebust.

BluPrint-konseptet implementeres på Radisson Blu-hoteller verden over, og Radisson Blu Plaza Hotel er det første hotellet i Norge som tilbyr gjestene det nye, internasjonale designkonseptet.

Et velkjent landemerke

Med sine 37 etasjer og fantastiske utsikt over Oslo og Oslofjorden, er Radisson Blu Plaza Hotel Norges høyeste og største hotell. Hotellet stod ferdig i 1990, og var Nordens første skyskraper. Helt siden Kong Olav V stod for den offisielle åpningen i 1990, har hotellet vært en av hovedstadens fremste signaturbygninger.

– Hotellet har topp beliggenhet, rett ved Oslo S, og har et sterkt og godt omdømme internasjonalt. Vi jobber for alltid å tilby utmerket service, og har sterkt fokus på profesjonalitet. Ingen forespørsler er for store og ingen er for små, sier Tarje Hellebust.

Radisson Blu Plaza Hotel holder åpnet gjennom hele renoveringsprosessen, og pusser opp etasje for etasje, i avgrensede tidsperioder, slik at gjestene ikke skal bli forstyrret av arbeidet. Alle rommene skal stå ferdig rett over sommeren, og gjestene får bo i de nye rommene etter hvert som de ulike etasjene står klare.

Største renoveringsprosess i Norden

Hotellet er en del av den internasjonale hotellkjeden Rezidor Hotel Group, som er den største internasjonale hotellkjeden i Norden. I tillegg til oppussingen av Radisson Blu Plaza Hotel, renoveres også en rekke andre Radisson Blu- og Park Inn by Radisson-hoteller over hele Norden. Blant annet har søsterhotellet Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo allerede pusset opp en rekke av sine hotellrom, samt fitnessområdet og svømmebassenget, i tillegg til at de har fått en ny skybar, designet av Snøhetta.

Rezidor Hotel Group er nå i gang med sin største renoveringsprosess i Norden noensinne, og i løpet av få år investerer gruppen 110 millioner euro i den omfattende renoveringsprosessen av sine nordiske hoteller. I tillegg kommer betydelige investeringer fra eierne av hotelleiendommene. Målsettingen er å gi gjestene bransjens beste service og førsteklasses internasjonale hotellopplevelser.

Toppfoto: Tarje Hellebust i en av de øverste etasjene av Radisson Blu Plaze Hotel. Fotograf: Rickard L. Eriksson.