Frokostmøte 23. mars: Trump og reisemønsteret

NB! UTSATT TIL SENERE PÅ VÅRPARTEN

HSMAI og Forum for Reiseliv forsetter samarbeidet. Hold av torsdag 23. mars, for HSMAI og Forum for Reiselivs frokostmøte, med temaet «USA med Trump som president, påvirker dette reisemønsteret til og fra USA?».

USAs nye president er en nøtt for mange, og vi tar vel ikke munnen for full om vi sier at han er kontroversiell. Faktisk så kontroversiell at flere har uttalt at de ikke ønsker å besøke USA med Trump som president. Nå er dette kanskje først og fremst trusler, men vi ser at presidenten selv så absolutt er med på å legge til rette for dette, ved sine forsøk på å nekte innreise fra enkelte muslimske land.

Vi spør derfor: Skaper President Donald J. Trump og hans uttalelser usikkerhet blant turistene? Hvordan reagerer vi europeere på hans uttalelser? Legger vi ferieturen til et annet land eller fortsetter vi å besøke USA, og hvordan reagerer amerikanerne?

De første rapportene er begynt å komme inn.

Besøket fra USA til Norge har økt med 64 prosent, det vil si 200.000 gjestedøgn, fra 2013 til 2016. Vil økningen fortsette i 2017? Har Trump og hans uttalelser egentlig noe å si for turismen – eller er det valutaen som egentlig er med på å bestemme om vi og amerikanerne reiser på ferie? Vi har jo tross alt fått en reiselivsmann på toppen i det Hvite Hus!

Gratis deltagelse ved påmelding.

Vi inviterer på kaffe, te og croissanter ved ankomst. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om sted, men det blir et sentralt sted i Oslo.

Foto: Manhattan, NYC. Foto fra Ticket.