«Fjord Cat» klar for rekordtidlig sesongstart

Fredag 7. april er Fjord Lines HSC «Fjord Cat» i gang med daglige seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals. Det skjer rekordtidlig på året, heter det i en pressemelding fra rederiet.

En knapp uke før påske er Fjord Lines katamaran på vannet igjen. Fredag klokka 08.30 går hurtigbåten i gang med to daglige avganger fra Kristiansand og Hirtshals, før antallet økes til tre per dag i sommer. 2008 var sist det ble vekket liv i HSC «Fjord Cat»s fire kraftige Ruston-maskiner like tidlig. Årets sesong er for øvrig Fjord Lines tiende med trafikk på strekningen.

– Legoland åpnet 1. april, og påsken kommer sent. Mange ønsker også å legge påskeferien til Danmark i år, forklarer konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line, som håper samlet passasjerantall kan nærme seg 250.000 i løpet av den litt over fem måneder lange sesongen over Skagerrak. Teksten fortsetter under bildet.

Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom. Fotograf: Styrk Fjærtoft Trondsen.
Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom. Fotograf: Styrk Fjærtoft Trondsen.

Håper på fint påskevær

Tiden utenfor trafikk er benyttet til ordinært vedlikehold, blant annet renovering av «Fjord Cat»s én av fire hovedmaskiner. Kaptein David Mannov (58) har vært med på store deler av forarbeidet. Københavneren, som har styrt «Fjord Cat» trygt i havn de seks siste sesongene, ser frem til å komme i gang, etter måneder med forarbeid.

– Vi ønsker å gi våre gjester en god opplevelse om bord. En av de viktigste forutsetningene for å få til dette, er en toppmotivert besetning. Det har alltid fungert som den femte hovedmaskinen på «Fjord Cat». Nå håper vi på fint påskevær. Det vil gi et skikkelig boost for både oss og besetningen, sier dansken.

Nok av plass

Siden oppstarten i 2006 har HSC «Fjord Cat» fraktet godt over to millioner passasjerer. Om bord er det plass til 676 passasjerer, 180 biler og fire busser. Den 91 meter lange bilfergen ble første gang satt i rute mellom Norge og Danmark i april 2006. De to første årene gikk HSC «Fjord Cat» mellom Kristiansand og Hanstholm. I 2008 startet Fjord Line opp sine daglige seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals, med den avanserte katamaranen.

Toppfoto: Fjord Lines HSC «Fjord Cat» har daglige avganger mellom Kristiansand og Hirtshals gjennom sommerhalvåret. Foto fra Fjord Line.