SAS starter ny direkterute mellom Oslo og Gotland

24. juni åpner SAS en ny sommerrute mellom Oslo og Visby på Gotland. Ruten vil gå to ganger ukentlig, frem til 12. august, og med det gis ferieglade nordmenn enklest mulige tilgang til den populære øya, ifølge en pressemelding fra Visit Sweden.

SAS vil være eneste selskap som flyr direkte mellom Oslo og Visby. Dette er en rute som skal betjenes med de nye Bombardier CRJ-900 flyene, og blir et supplement til de hyppige flyvningene SAS daglig har mellom Stockholm og Visby.

– Gotland er et populært reisemål for alle skandinaver, så nå er vi glade for å kunne tilby våre reisende en effektiv direkterute til denne sjarmerende sommerperlen, sier Eivind Roald, konserndirektør for den kommersielle virksomheten i SAS.

Gotland er Sveriges største øy, med den pulserende byen Visby som et naturlig sentrum. Middelalderbyen står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og de sentrumsnære strendene har gitt byen tilnavnet Nordens St. Tropez. Gotland regnes dessuten som Sveriges mest solrike plass, og i kombinasjon med det asurblå vannet som omkranser øya, er det ikke rart at både svensker og turister strømmer til «Skandinavias Syden» i sommermånedene.

– Gotland er en av Sveriges mest populære sommerdestinasjoner, så vi er utrolig glade for at SAS åpner en flyforbindelse som gjør det enkelt for norske gjester å oppleve den vakre øya, sier Thomas Johansson, landssjef i Visit Sweden Norge.

Johansson trekker frem de eksotiske raukområdene, kulturøya Fårö, der den kjente filmskaperen Ingmar Bergman bodde, surfestrendene, Kneippbyn, med den originale Villa Villekulla fra filmene om Pippi Langstrømpe, og det rike tilbudet av gårdsbutikker og restauranter, med mat laget av lokale råvarer som noen av høydepunktene.

I tillegg til at øya byr opp til slaraffenliv og late dager på hvite sandstrender, skjer det også mye moro her i høysesongen. Mellom 2. og 9. juli i år er det blant annet duket for Almedalsveckan i Visby, Sveriges største politiske møteplass, og en yrende folkefest, som har blitt arrangert i snart 50 år. Og fra 6. til 13. august går festivalen Medeltidsveckan av stabelen, med 500 arrangementer og 40.000 besøkende.