Local EAT Award skal løfte grønne gründere

Entreprenørskap og gründervirksomhet har aldri vært mer i vinden. Tross det, er det mange bedrifter som sliter med å omgjøre gode ideer til god business. Nordic Choice Hotels, EAT, Företagarna og NHO setter nå i gang Local EAT Award, for å finne og løfte gründere med smarte og grønne matideer, skriver Quality Hotel i en pressemelding.

– Innovasjon handler om kreativitet, å utfordre etablerte sannheter og se nye sammenhenger og synergier. Matbransjen er full av ambisiøse sjeler, som ligger utrolig langt fremme når det kommer til å tenke miljø og bærekraft. Vi vil ikke at avstanden til Oslo skal avgjøre hvorvidt de beste, grønneste løsningene kommer frem i lyset. Nettopp derfor har vi Local EAT Award, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels.

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels-kjeden Quality Hotel, EAT, NHO og Företagerna, og målet er å finne nytenkende matideer, som kan bidra til å løse fremtidens klima- og helseproblemer. Det kåres én nasjonal vinner i Norge og én i Sverige, og disse reiser til EAT Stockholm Food Forum i juni, for å konkurrere om førsteplassen.

– Over hele Norge finner bedrifter nye løsninger på bruk av matressurser, til beste for mennesker og miljø. Mange av dem tar i bruk ny teknologi i produksjon eller distribusjon. Jeg håper flest mulig av disse bedriftene søker Local EAT Award 2017, de fortjener mer oppmerksomhet. Dette er bedrifter som skaper verdier og jobber, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

På EAT Stockholm Food Forum får den nasjonale vinneren muligheten til å treffe og knytte kontakt med nøkkelpersoner i matbransjen. I tillegg vil de nasjonale vinnerne for Norge og Sverige konkurrere om premien på 100.000 kroner, og et mentormøte med Petter Stordalen.

– Local EAT Award ble lansert for fire år siden, fordi vi mener at innovasjon i matsystemet kan bidra til å løse noen av vår tids største utfordringer. Tidligere vinnere har presentert løsninger som spenner over alt fra nye matprodukter og teknologi for matsikkerhet, til systemer for å minske matsvinn. Små aktører har store ideer, som kan spille en vesentlig rolle i å forme fremtidens matsystem. Derfor gleder vi oss til å motta mange spennende søknader til årets Local EAT Award, sier Gunhild Stordalen, President i EAT Initiative.

Local EAT Award løper fra 5. april til 10. mai, og søknader sendes til www.eatforum.org/lea.

Foto: Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, delte i fjor ut EAT-prisen 2016, på 100.000 kroner, til svenske Camilla Byrinder og firmaet Qualifare Consulting. Foto fra Nordic Choice Hotels.