Ny hotelldirektør tar over roret på Amerikalinjen

Wilhelm Hartwig, som har lang fartstid i hovedstadens hotellbransje, har nettopp takket ja til stillingen som hotelldirektør på Petter Stordalens seneste Oslo-prosjekt, Amerikalinjen, ifølge en pressemelding fra Nordic Hotels & Resorts.

– Det er med skrekkblandet fryd jeg går inn i dette prosjektet, men jeg er trygg på at vi frem til åpning skal tiltrekke oss de aller beste medarbeiderne i Norge. Mennesker som brenner for service og mangfold, og som forstår verdien av autentisitet, for å kunne skape unike gjesteopplevelser. Jeg gleder meg enormt til å få lede utviklingen av hotellet, og ser frem til å være med å sette Amerikalinjen på kartet, sier Hartwig.

Han begynte i hotellbransjen som «bellman» i 2001, men har siden den gang steget i gradene. De siste fem årene har han utmerket seg i en rekke ulike stillinger, og demonstrert en unik lidenskap og teft for hotelldrift, senest som hotelldirektør for Clarion Collection Hotel Folketeateret og Clarion Collection Hotel Gabelshus i Oslo.

– Clarion Collection gratulerer Wilhelm så mye med spennende utfordringer, og takker for engasjement og begeistring, både på Clarion Collection Hotel Gabelshus og Clarion Collection Hotel Folketeateret. Han har vært en stor bidragsyter på disse hotellene, og begge har hatt fin utvikling under hans ledelse, sier Tina Våtvik Olsen, driftsdirektør i Clarion Collection Norge. Teksten fortsetter under bildet.

Amerikalinjen
Sommeren 2018 vil dette bygget fremstå som det ferdig renovert hotellet Amerikalinjen, med et generøst mat og drikketilbud til både hotellgjester og Oslo-folk. Fotograf: Bettina Norstein.

Det gule signalbygget midt på Jernbanetorget, rommet i sin tid kontoret til svært tradisjonsrike Den Norske Amerikalinje. Nå skal bygget gjennom en transformasjon, men bakgrunnen gjør at mennesker i bevegelse blir en sentral del av DNA-et til det nye hotellet. Amerikalinjens 124 rom vil by på sentral beliggenhet, «king size service» og et generøst restaurant- og bartilbud, for både hotellgjester og Oslos befolkning.

– Vi er svært begeistret for å ha Wilhelm på teamet. Hans bakgrunn vitner om et lederskap som inspirerer dem rundt ham, driver resultater og spisser konsepter. Han er med andre ord helt rett for dette prosjektet, og vi ser frem til å følge ham i utviklingen av hotellet, forteller Trond Bastiansen, Chief Operating Officer i Nordic Hotels & Resorts, som driver Amerikalinjen.

Hartwig tiltrer stillingen 1. August 2017, og Amerikalinjen åpner dørene sommeren 2018.

Toppfoto: Wilhelm Hartwig blir Amerikalinjens hotelldirektør. Fotograf: Marcin Ptak.