Scandic åpner nytt hotell på Landvetter flyplass i Gøteborg

Scandic Hotels har inngått avtale med Swedavia, om å drifte et nytt hotell på Landvetter flyplass i Gøteborg. Hotellet blir Scandics niende flyplasshotell i Norden, og skal etter planen stå klart i 2020, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Hotellet pa? Landvetter flyplass er det andre store prosjektet Scandic kunngjør i Gøteborg våren 2017. Hotellet får syv etasjer, omtrent 220 rom, restaurant, bar, fitnessavdeling, og et titalls konferanserom. Med sin strategiske beliggenhet, blir hotellet lett tilgjengelig for både fritids- og forretningsreisende, samt for de 3500 personene som jobber på flyplassen.

Landvetter flyplass ekspanderer, og de neste årene planlegges forbedret logistikk, nye kontorbygg og utvidet butikktilbud. Det nye Scandic-hotellet blir sentralt plassert på flyplassområdet, og hotellets offentlige rom skal integreres med den fremtidige ankomsthallen. Flytrafikken til og fra Gøteborg øker stadig, og en planlagt ny toglinje til flyplassen forventes å bidra til ytterligere vekst på sikt.

– Gjennom avtalen styrker vi vårt nærvær i det strategisk viktige Gøteborg-området. Vi forventer en sterk vekst i regionen, i takt med at hotellmarkedet utvikles. Det nye hotellet kommer til å styrke vår posisjon som den ledende aktøren i regionen, og er et moderne bidrag til vår portefølje, sier Peter Jangbratt, sjef for Scandic Sverige.

– Vi er glade for at Scandic Hotels er utpekt som operatør for vår nye hotellsatsing, etter en grundig utvelgelsesprosess. Det nye hotellkonseptet svarer på etterspørselen fra den moderne fritidsreisende, familien og forretningsreisende. Vi investerer stort i utviklingen av flyplassen og Airport City, for å styrke forutsetningene for svensk vekst og tilgjengelighet, sier Karl Wistrand, visepresident i Swedavia AB.

Scandic har allerede fem hoteller i sentrale områder i Gøteborg, og ytterligere to i regionen. 3. februar i år kunngjorde Scandic byggeplanene for enda et hotell, som åpner i 2020, i Älvstaden i sentrale Gøteborg.

Byggingen av Scandic-hotellet på Landvetter flyplass starter i 2018, og skal etter planen stå klart i 2020.

Foto: Scandic Landvetter Airport. Foto fra Scandic Hotels.