Stavangerregionen som salgsarena for norsk reiseliv

Stavangerregionen er tildelt neste års Norwegian Travel Workshop (NTW), en av de største reiselivsbegivenhetene i Norge. Dette ble offentliggjort i dag under årets NTW i Bergen, heter det i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Norwegian Travel Workshop (NTW) er en av de viktigste møteplassene for norsk reiseliv, og neste år går arrangementet av stabelen i Stavangerregionen mellom 16. og 19. april 2018.

Hvert år kommer rundt 350 utenlandske turoperatører til NTW for å kjøpe norske reiselivsprodukter. I løpet av tre dager arrangeres rundt 8000 forhåndsbookede møter mellom norske reiselivsaktører og utenlandske turoperatører.

– Stavangerregionen kjennetegnes av en formidabel vekst innen ferie og fritid, og besitter flere av Norges største og mest etterspurte attraksjoner. Vi har neste år en fantastisk mulighet til å vise frem regionen og hele Rogaland til nye aktører, sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Region Stavanger.

Region Stavanger søkte om arrangementet allerede i 2016. Innovasjon Norge vektla en solid og kreativ søknad, samt at reiselivet blir stadig viktigere for regionen, som er i omstilling.

– Regionen har merket endringene i oljeindustrien mer enn de fleste andre steder i Norge. Derfor er det veldig gledelig å se at reiselivet vokser, og blir en stadig viktigere næring for hele området. Region Stavanger har gjort en kjempejobb med satsingen på, og omstillingen til, et helårlig reiseliv, sier Bente Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, som mener Stavangerregionen viser bredden av norsk reiseliv på en god måte.

– Stavangerregionen byr på stor variasjon, fra naturikoner, som Preikestolen og Kjerag, til kulturliv og noen av de beste restaurantene i Norge. Vi er sikre på at de kommer til å vise frem Norge på en utmerket måte, sier hun.

En viktig næring for regionen

Destinasjonsselskapet Region Stavanger er lokal arrangør av neste års Norwegian Travel Workshop, i samarbeid med Destinasjon Haugesund og Haugalandet, og Reisemål Ryfylke. Arrangementet vil benytte mange overnattingssteder og opplevelsesarenaer i stavangerregionen og Rogaland for øvrig, og selve forhandlingsmøtene vil finne sted i Stavanger Forums nye messehall, Forum Expo.

– Regionen har de siste årene hatt betydelige investeringer innen infrastruktur, og fått økt overnattingskapasitet. I denne perioden har også flere aktivitetsleverandører kommet på banen, og de etablerte opplevelsesaktørene har utvidet tilbudet sitt. NTW gir oss en flott mulighet til å nå nye og etablerte målgrupper, og fremme et helårlig reisemål, sier Elisabeth Saupstad.

– Rogaland er i omstilling, og reiselivet er svært viktig for området. Regionen har gått fra å være en sterk forretningsdestinasjon, med god lønnsomhet, til å på kort tid se en vesentlig endring i etterspørsels-mønsteret. Det er nå ferie- og fritidssegmentet, og kongressatsingen, som kan vise til best vekst, og potensialet er fremdeles enormt. Å være vertskap for NTW vil være et strategisk viktig løft for Rogaland, og legge grunnlaget for videre vekst, sier Solveig Ege Tengesdal, fylkesordførerer i Rogaland.

Fakta om NTW

Norwegian Travel Workshop (NTW) er en av reiselivets viktigste møteplasser, og arrangeres årlig av Innovasjon Norge, i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet.

NTW er en lukket workshop, basert på over 8000 forhåndsbookede avtaler mellom rundt 370 utenlandske turoperatører fra 32 nasjoner, og rundt 310 norske selgere (2017).

Arrangement i 2018 blir nummer 46 i rekken.

Region Stavanger har arrangert NTW to ganger tidligere: 1997 og 2006.