Video: SAS-piloter kårer Norges vakreste innflyvninger

Med mange år bak spakene i all slags vær, er det få som har mer erfaring enn SAS’ piloter, når de også skal kåre Norges vakreste innflyvninger. Spektakulære Ålesund, Bodø og Tromsø gikk helt til topps i den uformelle kåringen, som er en del av SAS’ nyeste kampanje, Home is a world of its own, der man ønsker å trigge nysgjerrigheten til å oppdage en verden av opplevelser her hjemme i Norge, skriver flyselskapet i en pressemelding.

En Norgesreise starter ofte i luften, og selv erfarne piloter tar frem superlativene når de beskriver Norges vakreste innflyvninger. I en undersøkelse gjort nylig, ble Ålesund, Molde, Bodø og Tromsø utpekt som favoritter når SAS’ piloter skal inn for landing. Som en av selskapets egne ansatte uttrykte det:

– Jeg har fått lov til å fly langt i 16 år, og reist verden rundt, over hele SAS’ rutenett i tre verdensdeler, men det er ingenting som slår å fly i Norge.

– Man reiser verden rundt, på leting etter det man trenger, og så vender man hjem for å finne det, sier markedssjef for SAS i Norge, Marianne Orderud. Norge byr på utallige reiseskatter, og vi i SAS ønsker å vise høydepunktene som begeistrer selv dem som har reist svært mye i sitt liv.

Gjennom kampanjen Home is a world of its own, som vil gå på TV og kino fremover, fortelles historier med utgangspunkt i personlige opplevelser – der naturen, stillheten og sansene spiller hovedrollene. Denne filmsnutten gir en stemningsfull smakebit på innflyvningen til Bodø:

Pilotenes karakteristikker av landet fra luften, er preget av beundring:

– Hele veien fra Oslo til Ålesund er det er stort sett bare nydelige fjell. Det er utsikt i verdensklasse!

– Jeg har flydd i 29 år, men ingen steder slår å kunne fly over Geiranger og Hjørundfjorden, med spektakulære fjorder og fjell, sier  flykaptein Arne Krogen.

Som kjent er det ikke bare fint vær pilotene må hanskes med i sin hverdag langs dette vakre, men også flymessig krevende landet:

– Tromsø har en utfordrende innflyvning. Her må vi bruke vår erfaring og kunnskap, og ta ekstra hensyn til vær og vind, i enda større grad enn lenger sydover. Det er nydelig, sier Eivind Ajer Olsen, kaptein i SAS.  Styrmann Trond Palacios Olsen, legger til at det som kjennetegner Nord-Norge, er den enorme kontrasten.

– Det hvite fra land går rett over i blått på sjøen, og det gjør det til noe helt spesielt. Innflyvningen til Tromsø her:

SAS flyr til 15 destinasjoner i Norge, og i ukene som kommer, vil selskapets erfarne crew også dele sine beste reisetips for gode opplevelser på bakken.