Ukens navn: Line Endresen Normann

Line Endresen Normann
Direktør for Reise Norge og Kultur
Hovedorganisasjonen Virke

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Dagene mine er veldig varierte. I perioder er jeg mye på reisefot, enten hos medlemmer, potensielle medlemmer, eller deltar på diverse konferanser og arrangementer. Ellers går det mye tid til å jobbe for gjennomslag for Virkes saker, på vegne av våre medlemmer. Dette innebærer koordinering internt, og utallige formelle og uformelle møter med de politiske miljøene og våre samarbeidspartnere.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste er å få jobbe for å sikre at reiselivet gis gode utviklingsmuligheter, og, ikke minst, for gode rammebetingelser for våre medlemmer. Virke organiserer hele bredden i reiselivet, og det er jo nettopp dette mangfoldet som skaper det attraktive reisemålet Norge er. Da føles det viktig å kunne bidra til at deres stemme blir hørt, og at vi får satt på agendaen de sakene som er viktige i deres hverdag. I tillegg samler vi både kulturen og reiselivet i samme organisasjon. Opplevelser blir stadig viktigere for de reisende, og da er det kjekt å kunne bidra til et utvidet reiselivsbegrep, sette fokus på kulturlivets viktige rolle, og bygge broer på tvers.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Ja mange (i tillegg til mamma, selvfølgelig).  Jeg inspireres av folk med engasjement og pågangsmot. Etter 20 år i musikknæringen, og nå i reiselivet, er det ingen tvil om at jeg har møtt mange ildsjeler og mennesker med brennende engasjement på min vei.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: I Virke har vi et godt arbeidsmiljø og mange sosiale tradisjoner. Den mest sjarmerende syns jeg er det årlige Lucia-toget, der kommunikasjonsavdelingen mørklegger lokalene, går syngende gjennom lokalene, og deler ut hjemmelagde lussekatter.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg begynte i Virke oktober 2015, og hadde da mitt første møte med HSMAI.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Ingunn var en av de første som tok tak i meg, da jeg tiltrådte som reiselivsdirektør, og hennes fokus på viktigheten av samarbeid, husker jeg godt fra mine første uker i Virke. Ellers syns jeg det er flott at dere hedrer dem som gir god service, og tilbyr mange interessante møteplasser.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Kommer ikke på noen.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Dagtid: Lite planer, kvalitetstid med familien og aktiviteter på barnas premisser.
Kveldstid: God mat, kald drikke og en punkrock-konsert.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg ville begynt med å samle alle statsrådene, og kreve at de begynner å prate sammen på tvers. Så ville jeg satt i gang tiltak for å gjøre det enklere å drive virksomhet, og mer lønnsomt å investere i arbeidsplasser. Deretter ville jeg bedt næringsministeren tatt et større samordningsansvar for reiselivspolitikken, på tvers av departementene, og gitt både henne og kulturministeren kraftig økte budsjettrammer.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Liten, uredd, engasjert, upretensiøs, positiv.

Q: Hvor går neste reise, privat og/eller i arbeid?

A: Neste tur går til Lillehammer, på besøk hos Nasjonale Turistveger, i forbindelse med arbeidet med å utvikle nasjonale turstier til å bli noe like fantastisk.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg brenner for musikk og helst live-musikk. Har vært en ivrig konsert- og festivalgjenger i mange år, og syns fortsatt det er få ting som overgår en magisk konsertopplevelse.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Satellitt-telefon, kanskje?

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Masse, alltid. Hvor mye plass har jeg?