Norwegians styre har godkjent etablering og nye ruter i Argentina

Tirsdag godkjente Norwegians styre at konsernets argentinske datterselskap skal etablere baser, ansette nye medarbeidere og lansere nye ruter i Argentina. Oppstart avhenger av myndighetsgodkjennelser, skriver selskapet i en pressemelding.

– Argentina er et interessant marked, med store muligheter, og passer Norwegians globale strategi, og tilbud om lave priser, både på korte og lange ruter. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet vi har begynt på i Argentina, ved å etablere nye baser, ansette mange nye kolleger og, ikke minst, gi det argentinske folk billige flybilletter, både på innenriks- og utenriksruter. Vi er blitt veldig godt mottatt av argentinske myndigheter, og ser frem til et fruktbart samarbeid fremover, sier administrerende direktør Ole Christian Melhus i Norwegian Air Argentina.

Norwegian opprettet et argentinsk datterselskap i januar i år, og har søkt driftstillatelse (Air Operator’s Certificate) for å kunne fly i Argentina, som nå er til behandling hos myndighetene. I søknaden skisserer Norwegian planer for en betydelig operasjon, med både innenriks- og utenriksflyvninger. Med tirsdagens styregodkjennelse, vil selskapet starte rekruttering av administrativt personell i Argentina. Rekruttering av piloter og kabinpersonale vil begynne på slutten av sommeren.

Hvis søknaden godkjennes av myndighetene, vil de nye rutene bli lansert og lagt ut for salg mot slutten av året.

Illustrasjonsfoto: Norwegians nye Boeing 737 MAX. Foto fra Norwegian.