Christian Fredrik Sandberg kåret til Årets unge NHO Reiseliv-leder

Hotelldirektør Christian Fredrik Sandberg (32) er kåret til Årets unge NHO Reiseliv-leder av NHO Reiseliv, skriver arbeidsgiverorganisasjonen i en pressemelding.

Sandberg kommer fra herskapelige Hoel Gård på Nes-halvøya ved Mjøsa, hvor familien har drevet reiselivsvirksomhet siden 1994. Etter studier i forretningsadministrasjon og hotelledelse, har Sandberg gått gradene, fra resepsjonist til konferansesjef og salgssjef i Nordic Choice Hotels.

I 2011 ble hedmarkingen en av landets yngste hotelldirektører, da han fikk sjefsansvaret på Saga Hotel Oslo. I dag er Sandberg leder ved både Saga Hotel Oslo, Saga Apartments Oslo og Saga Hotel Oslo Central, hvor han har ansvar for over 50 medarbeidere samt økonomi og salg.

I sin begrunnelse skriver juryen blant annet:

Christian Fredrik Sandberg er en respektert, dyktig og fremadstormende ung leder med reiseliv i blodet. Han har levert svært gode resultater med Saga og satt et lite og kjedefritt hotell på reiselivskartet i hovedstaden. Sandberg er kjent for å jobbe etter klare målsettinger, og under hans ledelse har Saga Hotel rykket helt opp i tetsjiktet på Tripadvisors rating av Oslos hoteller. Sandberg har rykte på seg for å være en åpen og inkluderende leder som alltid har døren på gløtt for sine ansatte. Vi mener Sandberg er et svært positivt forbilde for andre unge mennesker i reiselivet og et strålende eksempel på at det er mulig å gjøre lederkarriere som ung i en svært viktig fremtidsnæring for Norge.

Les også dette HSMAI-intervjuet med ledertalentet, av 11. november i fjor:

Ukens navn: Christian Fredrik Sandberg

Foto: Christian Fredrik Sandberg, sammen med foreldrene Vigdis og Per Eilif Sandberg, og NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold. Foto fra NHO Reiseliv.