Scandic er hotellbransjens mest attraktive arbeidsgiver i Norden

Scandic er kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren i den nordiske hotellbransjen for 2017, i Universum Globals årlige rangering av de mest attraktive arbeidsgiverne, som er basert på svar fra 36.000 studenter i Norge, Finland, Danmark og Sverige, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Når økonomistudenter i hele Norden rangerer sine foretrukne arbeidsgivere, er Scandic den eneste hotellkjeden blant selskapene i Norden. Resultatene baserer seg på Universums studentundersøkelse for 2017, der mer enn 36.000 økonomistudenter fra universiteter og høyskoler i Norge, Finland, Danmark og Sverige har deltatt.

– Dette er fantastiske resultater, og jeg er både glad og stolt over at studenter i hele Norden vurderer Scandic som en attraktiv arbeidsgiver, sier Lena Bjuner, direktør for HR og bærekraft i Scandic Hotels Group.

Scandic jobber kontinuerlig med å skape de beste karriereveiene i hotellnæringen, for studenter og fremtidige, som nåværende medarbeidere. Kjeden tilbyr sine 15.000 medarbeidere Scandic Business School, et internt program for profesjonell utvikling, i tillegg til Talent@Scandic, som er et ettårig program, der utvalgte medarbeidere utvikles, for å blir fremtidige hotelldirektører i Scandic.

– Å sørge for en inspirerende bedriftskultur, er svært viktig for oss. Vi prioriterer videreutvikling og godt lederskap, og jeg er overbevist om at vi, gjennom å skape en arbeidsplass der medarbeidere trives, utvikles og blir engasjert, også skaper fantastiske hotellopplevelser for våre gjester, sier HR-direktør i Scandic Norge, Elin Ekrol.

Studenter forventer noe ekstra

– Neste generasjon med talenter forventer ikke bare en jobb, de forventer også en mulighet der de kan nå sitt fulle potensial. For å være en attraktiv arbeidsgiver i 2017, holder det ikke å tilby en konkurransedyktig lønn og en sikker jobb. Arbeidsgivere må kunne tilby noe utover dette, som sosialt engasjement, at de er innovative, og helst at man ser hver medarbeider på individnivå. De organisasjonene som studenter i den nordiske kåringen har løftet frem, har jobbet hardt med disse temaene, og fortjener en skikkelig klapp på skulderen, sier Claes Peyron, sjef for Universum i Sverige.

Les mer om kåringen på Universums hjemmeside.

Foto: Medlemmer av Team Scandic. Foto fra Scandic Hotels.