SEK 250 EU-millioner til Scandinavian Mountains Airport

EU-kommisjonen godkjenner den statlige investeringstøtten til Scandinavian Mountains Airport AB, på SEK 250 millioner, skriver selskapet i en pressemelding.

– Dette er en gledens dag, sier Brett Weihart, som er administrerende direktør i Scandinavian Mountains Airport AB.

– Denne beskjeden har vi jobbet hardt for. Nå kan vi ta neste steg for å åpne den nye flyplassen og opplevelsessenteret, med handel, aktiviteter og restauranter, i 2019, fortsetter han.

Den totale investeringen for etableringen er på cirka SEK 1 millard, hvor lokale og regionale privatinvestorer står for mesteparten, 75 prosent, av investeringen.

Det lokale og regionale næringslivet har gjennom mange år utviklet reiselivsnæringen, og store og små virksomheter har sammen investert i regionen i mange tiår. Nå skyter denne utviklingen virkelig fart.

For næringslivet i Trysil og hele Scandinavian Mountains-regionen innebærer et ja fra EU-kommisjonen at satsingen på internasjonal vekst kan intensiveres betraktelig.

– Dette er en positiv beskjed, som vil styrke utviklingen av reiselivet og næringslivet i Trysil, sier ordfører Erik Sletten i Trysil kommune. Realisering av flyplassen, som vil bringe mange nye internasjonale gjester til regionen og til Trysil, vil bidra til flere gjester i sengene, i bakkene, på restaurantene og i butikkene. Det betyr nye arbeidsplasser, og en fortsatt positiv utvikling i reiselivet i Trysil og Hedmark. En viktig beslutning, som skaper fremtidstro, sier Erik Sletten.

Foto: En gruppe med taiwanske skigjester i Trysil. Foto fra Destinasjon Trysil.