Direkterute mellom Bergen og Russland åpnet

Torsdag åpnet Ruslines direkterute mellom Bergen og St. Petersburg på Flesland. Selskapets karakteristiske, røde og gullfargete fly landet på Bergen lufthavn for første gang, som den aller første direkteruten mellom Russland og Bergen, skriver Avinor Bergen Lufthavn Flesland i en pressemelding.

Da flyet landet, ble det ønsket velkommen med en såkalt vannbro, to brannbiler, som spyler over flyet fra hver sin side.

I markeringen av åpningen, ønsket lufthavndirektør Aslak Sverdrup velkommen, og takket alle som har gjort åpningen av ruten mulig.

Russlands ambassadøren til Norge, Teymuraz Ramishvili, sa at han mente det var en svært god idé å ha en rute mellom de to tidligere hovedstedene. Han mener det er et godt grunnlag for reisende, både til Bergen og til St. Petersburg, og ønsker lykke til med ruten.

Ruslines direktør Dmitrii Eshtokin kunne fortelle at han ser frem til samarbeidet, og håper ruten vil blomstre.

Marita Moltu, varaordfører i Bergen, ønsket velkommen til vakre Bergen, som for anledningen viste seg i strålende solskinn. Hun la vekt på betydningen ruten vil få for næringslivet i regionen, og at den også vil være betydningsfull, fordi både St. Petersburg og Bergen er studiebyer. Moltu ønsket lykke til, og håpet flyene blir fulle begge veier.

St. Petersburg er et spennende tilskudd til ruteprogrammet fra Bergen, og flyreisen tar i underkant av to timer. Fra Bergen blir det to ukentlige avganger, torsdager og søndager. Flytypen som opererer ruten, er en Bombardier CRJ, med plass til femti passasjerer.

Den nye terminalen på Flesland åpner 17. august.

Foto: Vannbro over Ruslines første fly på Flesland, torsdag 1. juni 2017. Foto fra Avinor Bergen Lufthavn Flesland.