Norwegian med elleve prosentpoeng passasjervekst i mai

Norwegians trafikktall for mai viser at vel 2,9 millioner passasjerer fløy med selskapet denne måneden, en økning på elleve prosentpoeng, sammenlignet med samme periode i fjor. Fyllingsgraden var på 86,5 prosent, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

Totalt 2.923.597 passasjerer reiste med Norwegian i mai, som er 281.931 flere enn i samme måned i 2016. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 17 prosentpoeng, og kapasitetsveksten (ASK) med 19 prosentpoeng.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere velger å fly Norwegian. Den største veksten denne måneden kommer internasjonalt, noe som bidrar til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i de områdene hvor vi flyr. Lanseringen av ny langdistansebase i Roma, og ruter til New York, Los Angeles og San Francisco, ble meget godt mottatt på begge sider av Atlanteren, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flyvningene i mai. Punktligheten var på 82,7 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter, med leveranse av en Boeing 787-9 Dreamliner og tre Boeing 737-800 denne måneden. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: Norwegians nye Boeing 737 MAX. Foto fra Norwegian.