Svenske Portionen Under Tian vinner årets Local EAT Award

Foran verdensledere innen mat, helse og bærekraft, ble Hanna Olvenmark, gründer av Portionen Under Tian, kåret til vinner av Local EAT Award 2017. Dermed kunne hun tirsdag ta imot diplom, et kunstverk av Magne Furuholmen, og, ikke minst, 100.000 kroner, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

Portionen Under Tian er en nettbasert menybank, med tips og oppskrifter for hvordan man kan spise sunt og bærekraftig på budsjett. Juryen la spesielt vekt på at tjenesten ikke bare er bra for helsa og miljøet, men også fordi den gjør bra mat tilgjengelig for alle. Olvenmark var én av to finalister som juryen hadde innstilt til hovedpremien, og nå får hun sjansen til å utvikle sin forretningsidé, ved hjelp av kapitalinnksudd og mentormøte med Petter A Stordalen.

– Jeg blir imponert over mennesker som tråkker opp sin egen sti, og som med gjennomføringskraft tar sin idé fra overbevisning til virkelighet. Hannas Portionen Under Tian imponerer stort, og jeg gleder meg til å følge bedriftens utvikling, sier Petter A Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels, og leder av Local EAT Award-juryen.

Bak gründerkonkurransen Local EAT Award står Nordic Choice Hotels, EAT, NHO og Företagarna.

– Å inspirere folk til å spise god, sunn og bærekraftig mat, og samtidig tenke økonomisk, er en stor utfordring. Men Hannas webside viser at det går! Hennes idé kommer til å få stor spredning i hele Norden, takket være svært delingsvennlig innhold, sier Günther Mårder, administrerende direktør i Företagarna.

Hanna Olvenmark tok imot prisen foran verdens ledende skikkelser innen mat, helse og bærekraft.

– Wow! Det føles helt fantastisk! Å få denne utmerkelsen er helt utrolig, og et tydelig tegn på at vi kan gjøre store endringer, bare vi velger rett mat, som ikke trenger å koste for mye. Jeg er veldig, veldig glad akkurat nå, sier vinneren av Local EAT Award 2017, Hanna Olvenmark.

Og bedriftsplanleggingen er i full gang.

– Jeg kommer til å fortsette arbeidet med å nå ut til folk, samtidig som jeg vil jobbe med å gjøre plattformen mer brukervennlig. Jeg skal ut på forelesningsturné snart, og søke samarbeid med mennesker som brenner for å gjøre sunn og bærekraftig mat tilgjengelig for alle, avslutter hun.

Local EAT Award ble gjennomført for fjerde år på rad, og handler om å finne innovative løsninger, som minsker matindustriens negative innvirkning på mennesker, samfunn og miljø.

Tidligere vinnere av Local EAT Award: Qualifare Consulting (2016), Keep-it Technologies (2015) og Fremtidens Mat (2014).

Les mer om Local EAT Award her: eatforum.org/eat-initiative/awards/local-eat-award-2017/

Les mer om Portionen Under Tian her: undertian.com

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO, Företagarna og EAT Initiative. Local EAT Award jakter på Skandinavias matgründere, og kårer den beste ideen innen mat, helse og bærekraft. Vinneren får en pengepremie på 100.000 kroner, et mentormøte med Petter A. Stordalen, og deltagelse på EAT Stockholm Food Forum 12.–13. juni.

Foto: Svenske Portionen Under Tian er årets vinner av Local EAT Award. Foto fra Nordic Choice Hotels.