Norwegians flåtefornyelse fortsetter

Norwegians heleide datterselskap, Arctic Aviation Assets (AAA), har inngått en avtale om leveranse av ytterligere to nye Boeing 737 MAX. I dag signerte også AAA en intensjonsavtale (LOI) om såkalt «sale-leaseback» på totalt elleve Boeing 737-800-fly, som i dag opereres av Norwegian, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

Norwegian fortsetter å utvide flåten for videre internasjonal vekst. Datterselskapet AAA har utløst to opsjoner for leveranse av to nye fly av typen Boeing 737 MAX, som vil bli levert i løpet av 2018. Dette betyr at AAA nå har en bestilling på 110 Boeing 737 MAX, og 90 gjenstående kjøpsopsjoner.

Intensjonsavtalen om «sale-leaseback» (salg av fly, som deretter leies tilbake på leasingavtale) av totalt elleve Boeing 737-800-fly, som i dag betjenes av Norwegian, er forventet å redusere Norwegians gjeld med NOK 1,4 milliarder, basert på dagens amerikanske dollarkurs på 8,5.

I mai i år signerte Norwegian en avtale om «sale-leaseback» av åtte nye Boeing 737-800-fly. Salget av totalt 19 fly (åtte nye og elleve eksisterende) estimeres å ha en positiv effekt på Norwegians likviditet på rundt NOK 2,3 milliarder. De solgte flyene vil bli leaset tilbake til Norwegian i en periode.

– Dagens avtale, om salg av elleve av våre eldre 737-800-fly, og bestillingen av ytterligere to nye Boeing 737 MAX-fly, betyr at Norwegians flåtefornyelse, med enda flere drivstoffeffektive og mer miljøvennlige fly, forsetter. Nye fly er vinn-vinn for passasjerenes komfort, billettprisene, miljøet, og for våre aksjonærer, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Foto: Norwegians nye Boeing 737 MAX. Foto fra Norwegian.