Ustabilt sommervær gir besøksrekord

De to første ukene i juni ble det registrert 40 prosent flere besøk til pakkereise-sidene til FINN.no, sammenlignet med samme uker i fjor. I samme periode ble det registrert ti prosent flere besøk til FINNs flysider. Det er også flere som søker etter cruise og opplevelser, skriver nettstedet i en pressemelding.

Ustabilt sommervær kan føre til at flere vil til varmere strøk i sommer. Helgens kraftige regnvær førte til besøksrekord til FINNs reisesider søndag 11. juni, med 135.000 besøk. Det er høyest målte dagsvolum siden 16. januar i år.

– Reiselivsbransjen rapporterer om stort trykk de to første ukene i juni, og tallene våre viser en kraftig økning i besøk. Samtidig stiger prisene på pakkereiser, så nå lønner det seg å hoppe på, om man vil være garantert sommersol i ferien, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen. I løpet av uke 23 hadde FINN.no 760.000 besøk til reisesidene sine.

Færre vil dra på Norgesferie

Ifølge den årlige reiseundersøkelsen til FINN, som er gjennomført av Norstat, er det færre som planlegger å kun feriere i eget land. I fjor svarte 34 prosent at de skulle på Norgesferie, mot 28 prosent i 2017. Trafikken til FINN reise de siste ukene, kan tyde på at enda flere nå ser seg om etter mer solsikre alternativer.

– Det har vært en kald vår, og de siste ukenes ustabile vær, har bidratt til at vi opplever stor økning, både på fly- og pakkereiser. Holder været seg slik fremover, er det grunn til å anta at også søk etter restplasser vil øke kraftig, da det er der de gode tilbudene er, sier Christiansen. I uke 23 var det 15 prosent flere besøk til FINNs restplass-sider, sammenlignet med samme uke i 2013.

Bade- og sydenferie er fortsatt den mest populære måten å feriere på. Nesten halvparten av dem som skal til utlandet i sommer, svarte i mai at de skal på bade- og sydenferie.

– De siste årene har vi sett en tendens til at flere venter med å bestille ferieturen til ferien begynner, sier Christensen.

Spania mest populært, Hellas på pakketoppen

Av dem som skal på utenlandsferie i sommer, svarer nesten én av fire respondenter at de skal til Spania. Sverige og Danmark følger rett etter, med Hellas på en fjerde plass. FINN.no merker tydelig at interessen for Hellas øker, jo nærmere vi kommer ferien.

– Nesten 40 prosent av søkene etter pakkereiser de siste to ukene har vært til Hellas, og Platanias er destinasjonen med størst pågang, sier Christiansen.

– Kreta er et populært reisemål blant norske turister. Her får man mye og god ferie for pengene.

Makarska i Kroatia og Alcudia på Mallorca følger som de nest mest søkte destinasjonene for pakkereiser.

For dem som fortsatt ikke har bestilt sommerens utenlandsferie, anbefaler Christensen Montenegro.

– Pågangen er ikke like stor, og det er fortsatt ledige plasser igjen. I tillegg er det de samme fine strendene, og den samme gode maten som i Kroatia.

Her kan du gjøre gode kupp på pakkereiser

Tyrkia
Bulgaria
Polen
Montenegro
Kroatia

Foto: Playa de Levante i Benidorm. Fotograf: Diego Delso/Wikimedia Commons.