Nå er temaet for debatten klart!

Tirsdag 20. juni inviteres du til en spennende og aktiv ettermiddag og kveld på Taket på Steen & Strøm. Denne dagen skjer det mye – og alt skjer på på Taket på Steen & Strøm.

Klokken 15.00 begynner det faglige programmet.

Det svært aktuelle temaet er:

En usikker verden, hvordan påvirker det reiselivet?

Vi står foran en sommersesong med svært gode prognoser, og som mange har store forventninger til, spesielt med tanke på utviklingen i reiser til Norge. Samtidig blir den verden vi lever i stadig mer usikker, med Brexit-forhandlinger mellom Storbritannia og EU; et valg i Storbritannia, som ikke ble som planlagt for statsministeren; et svekket pund; terror i flere europeiske land, senest i Manchester og London; en amerikansk president som tvitrer og skaper usikkerhet; Angela Merkel, som sier at Europa må sørge for seg selv; flyktningstrømmen til Europa, som fortsatt er betydelig; stengte grenser for flyktninger inn til flere europeiske land; hungersnød i Afrika; USA, som har sagt opp Paris-avtalen og som fjerner seg fra Europa. Med andre ord det er stor usikkerhet i verden og i Europa.

Og spørsmålene er:

  1. Hvordan påvirker dette vår reisevirksomhet?
  2. Vil folk reise til utlandet, eller bidrar usikkerheten til at stadig flere velger å bli i eget land?
  3. Blir noen land sett på som sikrere enn andre?
  4. Hvordan slår dette inn for Norges vedkommende? Fortsetter økningen i innkommende feriereiser, som vi har sett de siste somrene, og fortsetter nordmenn å reise til utlandet?
  5. Er det forskjell på forretnings-, arrangements-  og feriereiser, eller reiser vi samme hva?

Dette er noen av spørsmålene vi stiller vårt kompetente panel.

Per-Arne Tuftin, direktør i Norsk Reiseliv, innleder debatten.

Dere møter Svein Arild Steen-Mevold, som er administrerende direktør for Scandic Hotels Norge og styreleder i Norsk Reiseliv; Marianne Broholm Einarsen, som er konserndirektør for reiseliv i NSB, styreleder i Fjord Tours og nestleder i Norsk Reiselivs styre; Helge Otto Mathisen, som er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line; Morten Thorvaldsen, som er konserndirektør for Thon Hotels i Olav Thon Gruppen, og visepresident i NHO Reiseliv; og Bente Bratland Holm, som er reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Debatten ledes av Morten Torp, som er leder for HSMAI National Advisory Board i Norge, og Director Indirect business & Projects Scandinavia, Avis og Budget.

Debattmøtet er satt til samme dag som HSMAI, sammen med Oslo Handelsstands Forening, har sin sommerfest, slik at du og dine kolleger kan delta på alt sammen.

Pris for å delta på debatt og prisfest:

Vi har gjort det veldig billig, slik at mange fra de ulike bedriftene skal kunne delta.

HSMAI- eller OHF-medlem: 350,- eks moms
Ikke-medlem: 700,- eks moms.

Prisen inkluderer debatt, aperitiff, middag, prisfest og underholdning.

HSMAI Norway Norsk Reiseliv

Foto fra en av debattene under HSMAI ROC & DOC.